Κ. Χατζηδάκης: «Θα είμαι υπουργός σαν να είναι η τελευταία θητεία μου»

Την Δευτέρα 9/7/2012 ο Υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Ανταγωνιστικότητας μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου (καθημερινά 10:00-11:00) για τις ιδιωτικοποιήσεις

Για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δημιουργήσουν κλίμα σκανδαλολογίας με τις ιδιωτικοποιήσεις{{{ moto }}}

Εγώ θα πολιτευτώ σαν να είναι η τελευταία μου θητεία. Επομένως, όλα αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Θα κάνω αυτό που νομίζω σωστό, με βάση τη συνείδηση μου και με βάση το συμφέρον της πατρίδας μου, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι. Αυτό θα κάνω. Η επικοινωνιακή λογική και των δημοσίων σχέσεων, όλα αυτά τα τερτίπια δεν με αφορούν, διότι η Ελλάδα δίνει μια μάχη με το χρόνο κι αυτή τη μάχη πρέπει να τη κερδίσουμε.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη

Πρώτη και βασική προϋπόθεση είναι να αποκατασταθεί το κλίμα της εμπιστοσύνης, απέναντι στη χώρα. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα στο επίπεδο της πολιτικής. Χρειάζεται να παραμείνει αυτό το κλίμα της συνεργασίας, ανάμεσα στα τρία κόμματα, που στηρίζουν την κυβέρνηση. Και χρειάζεται και μια μίνιμουμ συναίνεση από την αντιπολίτευση. Γιατί, τυχόν, αποτυχία αυτής της κυβέρνησης θα είναι, δυστυχώς, και μαθηματικά αποτυχία και για τη χώρα Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε, ακριβώς, γιατί βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα.

Το δεύτερο είναι η ρευστότητα. Έκανα συγκεκριμένες αναφορές στη Βουλή. Μίλησα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Για την επιστροφή των καταθέσεων από το εξωτερικό, όπου και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα. Για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την επιστροφή των 6,8 δις ευρώ στο ιδιωτικό τομέα, που χρωστάει το δημόσιο, για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Κι ένας τρίτος άξονας σε σχέση με ανάπτυξη είναι η προσπάθεια για την αναθέρμανση της οικονομίας και το άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Αναθέρμανση της οικονομίας μπορεί να γίνει, φυσικά, κι από τους κοινοτικούς πόρους, μπορεί να γίνει από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, είτε είναι οδικοί άξονες, είτε είναι έργα στο περιβάλλον, είτε σε άλλους τομείς.

Κι άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα σημαίνει φορολογικό σύστημα απλό και σταθερό. Θα έρθει σύντομα ο νέος φορολογικός νόμος κι όσο πιο φιλικό γίνεται στις επενδύσεις, αυτό το σύστημα, σημαίνει απλούστευση του φορολογικού περιβάλλοντος, πόλεμος στη γραφειοκρατία και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, όχι για λόγους ταμειακούς, αλλά για λόγους αναπτυξιακούς, καθώς στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε μια σοβιετική χώρα, αλλά μια χώρα που είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και θέλει να προσεγγίσει κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πόσες αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν

Αναφέρθηκε ο κ Στουρνάρας στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσια Περιουσίας, το οποίο έχει σε εξέλιξη έξι αποκρατικοποιήσεις, αυτή τη ώρα και θα ακολουθήσουν άλλες εννιά, μέχρι τι τέλος του χρόνου. Λέω γι αυτές που υπάρχει ένας προγραμματισμός. Είναι τα Κρατικά Λαχεία, είναι το Ολυμπιακό Κέντρο, η ΔΕΠΑ, η Κασσιόπη, η έκταση στου Αφάντου στη Ρόδο. Επιδίωξη θα είναι αυτές να τελειώσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk