Ευ. Στυλιανίδης: «Οι πολιτικοί και ο κ Σαμαράς μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής της εικόνας της χώρας μετά να προχωρήσουμε σε επαναδιαπραγμάτευση»

Την Δευτέρα 9/7/2012 ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» των Βασίλη Αδαμόπουλου και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00) για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την διαπραγμάτευση

Για τις προγραμματικές δηλώσεις {{{ moto }}}

Η κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει το πρώτο στοίχημα με δεδομένο ότι δεν υπάρχει παράδοση πολιτικής συνεργασίας στην Ελλάδα. Τα τρία κόμματα που την συναποτελούν, παρουσίασαν, σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμά, πάνω στο οποίο θα κινηθεί η προσπάθειά τους. Το στήριξαν ο καθένας από την πλευρά του και πιστεύω ότι απέσπασαν την πλειοψηφία την οποία προβλέπονταν να αποσπάσουν. Αυτό έχει την πολιτική του αξία .Αυτό μας εισάγει σ’ ένα νέο κεφάλαιο πολιτικού πολιτισμού, όπου ο καθένας έχει την ευπρέπεια να στηρίζει τον άλλον, παρά τις διαφωνίες του, όταν κι όπου κρίνει ότι αυτό το οποίο λέει, κατά την τοποθέτησή του, μπορεί να τον εκφράσει. Έρχονται κοντύτερα οι πολιτικές δυνάμεις κι αυτό δημιουργεί τις συμπράξεις και τις συναινέσεις εκείνες που απαιτούν οι καιροί για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου

Ουσιαστικά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός εμπεριέχεται η προσπάθεια για να επιτύχει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Ο κ Στουρνάρας είπε τα πράγματα με το ρεαλιστικό μάτι ενός τεχνοκράτη. Οι πολιτικοί όμως, με πρώτο τον κ Σαμαρά, ξεκαθάρισαν ότι για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το θεμιτό στόχο θα πρέπει να παράξουμε πρώτα αξιόπιστα αποτελέσματα τα οποία θα αποκαθιστούν την εικόνα μας στο εξωτερικό και θα μας δίνουν περιθώριο μετά στην κοινωνική διάσταση της προσπάθειας διαπραγμάτευσης να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk