Εκθεση, συναυλία και συμπόσιο έδωσαν πολιτιστικό «τόνο» στους Δελφούς


Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Όπυ Ζούνη: η τελευταία πινελιά», (Παρασκευή 6 Ιουλίου), η παρουσίαση της νέας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης «Ο επιθεωρητής» του Ν. Γκογκόλ στο θέατρο «Φρύνιχος» (Παρασκευή 6 Ιουλίου), το κοντσέρτο «Ο Dimitri Shostakovich και οι φίλοι του συνθέτες Tishchenko και Weinberg» με το κουαερτέτο εγχόρδων Danel στην αίθουσα της Σφίγγας του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών (Σάββατο 7 Ιουλίου), το μουσικό αφιέρωμα «Σμύρνη: – 90 χρόνια μετά» από το Μουσικό Σχολείο Βόλου (Κυριακή 8 Ιουλίου) και η ολοκλήρωση των εργασιών του Συμποσίου «Το Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη: Από την Ακαδημία του Πλάτωνος στην Χάρτα της Μπολόνια» (Κυριακή 8 Ιουλίου) ήταν οι σημαντικές εκδηλώσεις των τελευταίων ημερών του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Το κονσέρτο του κουαρτέτου Danel είχε προγραμματιστεί για το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών – το οποίο μάλιστα θα «άνοιγε» μετά από 20 χρόνια – αλλά λόγω καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα λόγω ισχυρής νεροποντής πραγματοποιήθηκε τελικά στην αίθουσα της Σφίγγας του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών (βλ. Πολιτισμός). Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου των Δελφών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κουαρτέτο Danel ιδρύθηκε το 1991 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς μουσικά σχήματα του είδους αυτού που συνεχίζει την παράδοση των κουαρτέτων Beethoven και Pro Arte.
Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk