Στο Σεράγιεβο βρέθηκε η Αντζελίνα Τζολί με αφορμή το 18ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της πόλης μαζί με την πολυμελή της οικογένεια – οι paparazzi μάλιστα την εντόπισαν καθ’ οδόν προς το ξενοδοχείο που τη φιλοξενούσε μαζί με την 6 ετών κόρη της, Σιλόχ, καλοδιάθετη και με χαμογελαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο η 37χρονηΤζολί ανακηρύχθηκε επίτιμος πολίτης του Σεράγιεβο. Ο τιμητικός τίτλος αποδόθηκε στη δημοφιλή ηθοποιό, η οποία το 2010 δοκιμάστηκε και σκηνοθετικά με την ταινία «In the land of blood and honey», με θέμα τον πόλεμο στη Βοσνία την περίοδο 1992-1995. Η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε το σκηνοθετικό ντεμπούτο της.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η Τζολί ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε ένα κινηματογραφικό workshop αφιερωμένο στους νεαρούς νοτιοευρωπαίους κινηματογραφιστές.

Η τελευταία επίσκεψη της Αντζελίνας Τζολί στο Σεράγιεβο, συνοδευόμενης και από τον Μπραντ Πιτ, είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο για την πρεμιέρα της ταινίας της.