Παίρνουν μέτρα ασφαλείας για νέο χτύπημα

Ο φόβος ενόπλων επιθέσεων από νέα οργάνωση «αντάρτικου πόλης» επιστρέφει πάλι στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη φυγή του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα. Ηδη οι επιτελείς της Αστυνομίας επανασχεδιάζουν μέτρα ασφαλείας για πολιτικούς, διπλωμάτες, οικονομικούς παράγοντες αλλά και δημόσια κτίρια και πρεσβείες.

Ο φόβος ενόπλων επιθέσεων από νέα οργάνωση «αντάρτικου πόλης» επιστρέφει πάλι στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη φυγή του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα. Ηδη οι επιτελείς της Αστυνομίας επανασχεδιάζουν μέτρα ασφαλείας για πολιτικούς, διπλωμάτες, οικονομικούς παράγοντες αλλά και δημόσια κτίρια και πρεσβείες. Στην ΕΛ.ΑΣ. επανέρχεται ο φόβος της περιόδου 2005-09, όταν υπήρχαν αλλεπάλληλες επιθέσεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» – βασικός καθοδηγητής ο Ν. Μαζιώτης – με στόχους την πρεσβεία των ΗΠΑ, τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη, τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους. Και όπως έλεγαν αξιωματικοί, «φοβόμαστε ότι θα αρχίσουν πάλι οι διεθνείς πιέσεις για το θέμα της εγχώριας τρομοκρατίας. Και είναι το μόνο που μας έλειπε αυτή τη στιγμή».
Οι αστυνομικοί εκτιμούν πλέον ότι «το παρελθόν μάς έχει διδάξει ότι ο Ν. Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα ποτέ δεν θα μείνουν απόμαχοι του αντάρτικου πόλης. Αρχισαν να δημιουργούν τον «Επαναστατικό Αγώνα» λίγους μήνες μετά την εξάρθρωση της 17Ν τον Ιούλιο του 2002 και πραγματοποίησαν το πρώτο τους χτύπημα τον Ιούλιο του 2003 με την κλοπή εκρηκτικών από το μεταλλείο στο Προσήλιο Φωκίδας. Αυτό περιμένουμε να κάνουν και τώρα και ο χρόνος είναι στο πλευρό τους. Και οι δύο έχουν σημαντικές οργανωτικές δυνατότητες. Εξάλλου έχουν και την υποστήριξη σε πολλά επίπεδα από την επιμελητεία του ένοπλου αγώνα, ενώ μία χρονιά πριν από την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», το 2010, είχε διαπιστωθεί ότι είχαν στενές σχέσεις και με άλλες οργανώσεις. Μην ξεχνάμε ότι όπλα και αυτοκίνητα που είχαν βρεθεί στην κατοχή μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» προέρχονταν από εγκληματικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, ενώ ίδιο DNA ανιχνεύθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη αλλά και σε διαμέρισμα μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»».
Εκείνο που προβληματίζει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι η δυνατότητα του Ν. Μαζιώτη να εξαϋλώνει – όποτε ήθελε – τα ίχνη του και να εντοπίζεται με εξαιρετική δυσκολία. Ακόμη και την περίοδο που θεωρείτο βασικός ύποπτος για εμπλοκή στον «Επαναστατικό Αγώνα» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με δυσκολία τον εντόπιζαν, παρ’ ότι βεβαίως δεν ήταν καταζητούμενος και δεν είχε καμία εκκρεμοδικία.
Ωστόσο ακόμη κι όταν εμφανιζόταν μαζί με τη σύντροφό του οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν βάλει πομπούς στη μηχανή του και τον είχαν κυνηγήσει χωρίς κανένα αποτέλεσμα στην περιοχή του Κρεμαστού Λαγού στη Βούλα μετά την επίθεση με ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Επιπλέον, έκαναν έρευνες στη Μεσσηνία, όπου διαθέτει σπίτι η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, ενώ επί σειρά ετών πολυμελές κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής τον παρακολουθούσε στα Κύθηρα, όπου πήγαινε διακοπές. Αποτέλεσμα; Και πάλι μηδενικό.
Και όπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη, «μια ολόκληρη γενιά αξιωματούχων αναλώθηκε για τη συγκέντρωση επιβαρυντικών στοιχείων, τη σύλληψη και την εξουδετέρωση του Ν. Μαζιώτη και των συνεργατών του. Τώρα αυτοί ετοιμάζονται να φύγουν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες και ο Μαζιώτης είναι πάλι ελεύθερος. Και τώρα όλοι και όλα από την αρχή...

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk