Ατζέντα της Επιστήμης

Για τα παιδιά κάθε ηλικίας, 72 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες συνδιοργανώνουν με το Future Library την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Προώθησης της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας, με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη». Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υλοποιηθούν περισσότερες από 1.450 εκδηλώσεις, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 20.000 παιδιά και ενήλικοι.

Ιούλιο και Αύγουστο
«Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη»
72 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Για τα παιδιά κάθε ηλικίας, 72 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες συνδιοργανώνουν με το Future Library την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Προώθησης της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας, με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη». Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υλοποιηθούν περισσότερες από 1.450 εκδηλώσεις, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 20.000 παιδιά και ενήλικοι. Αυτό το καλοκαίρι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην τοπική τους βιβλιοθήκη, για να αξιοποιήσουν δημιουργικά περισσότερες από 2.900 ώρες δραστηριοτήτων, να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες με άξονα τα βιβλία, να πειραματιστούν, να φωτογραφίσουν, να φτιάξουν μικρές ταινίες και να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και στον κόσμο! Την επιτυχία του εγχειρήματος εγγυώνται οι υπάλληλοι των βιβλιοθηκών, οι 350 εθελοντές και μια πλειάδα εξωτερικών συνεργατών, με τη στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που είναι ο αποκλειστικός χορηγός αυτής της δράσης. Για περισσότερες πληροφορίες: dimproto@yahoo.com.

Από 30 Ιουλίου ως 5 Αυγούστου
«ECOCAMP» στον Ερύμανθο
Μέσα στο ελατοδάσος του Ερύμανθου θα υλοποιηθεί για 8η χρονιά η περιβαλλοντική κατασκήνωση του Ecocity. Το πρόγραμμα «Ecocamp» στοχεύει στην επαφή των νέων 13-16 ετών που ζουν στην πόλη με τη φύση, καθώς και στη βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων. Λαμβάνει χώρα στην καταπράσινη Ροδέα, μια περιοχή των Καλαβρύτων όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής. Οι νέοι και οι νέες που θα συμμετάσχουν θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κατεβούν τον Βουραϊκό και να γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία ή ορειβατικό ποδήλατο, πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6196.757 ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecocamp.gr.

Ως 28 Σεπτεμβρίου
Μεταπτυχιακό βιοεπιστημών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΡΙΟ
Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων» – το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα το οποίο αξιολογήθηκε ως «Euromaster» – δημοσίευσε προκήρυξη «για την πλήρωση τριάντα κενών θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές των βιοεπιστημών και προσφέρει μαθήματα, εργαστήρια και διατριβή στον Σχεδιασμό, στη Σύνθεση, στη Βιολογική Αξιολόγηση και στην Ανάπτυξη Καινοτόμων Φαρμακευτικών Συνθέσεων και οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ), χρονικής διάρκειας τριών διδακτικών εξαμήνων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση υποψηφιότητας ως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας (τηλ. 2610 997.101) και τον ιστότοπο www.chem.upatras.gr.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science