Υπογράφηκε η απόφαση για την πώληση των Airbus της Ολυμπιακής

Υπεγράφη την Κυριακή από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα η απόφαση για την πώληση από το ελληνικό Δημόσιο των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, που χρησιμοποιούσε η Ολυμπιακή Αεροπορία. Η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών, που έγινε έναντι τιμήματος 40,4 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Υπεγράφη την Κυριακή από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα η απόφαση για την πώληση από το ελληνικό Δημόσιο των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, που χρησιμοποιούσε η Ολυμπιακή Αεροπορία. Η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών, που έγινε έναντι τιμήματος 40,4 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Με την υπογραφή της απόφασης, ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία, σε συνέχεια της κοινής υπουργικής απόφασης που πήρε στις 23/12/2011 η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Στο διαγωνισμό αυτό πλειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. Οι άλλες τρεις εταιρείες που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας ήταν η AerSale Inc. (35 εκατ. δολάρια), η AAR Corp. (33,6 εκατ. δολάρια) και η Universal Asset Management Inc. (24,04 εκατ. δολάρια).

Σημειώνεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2009 έως σήμερα, την καθημερινή διαχείριση και επίβλεψη των αεροσκαφών (στάθμευση, ασφάλιση, ελάχιστη συντήρηση κλπ.) ασκεί η υπό εκκαθάριση εταιρία «Ολυμπιακές Αερογραμμές», με βάση σχετική σύμβαση που έχει υπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση των τεχνικών συμβούλων της Lazard, μόνο το κόστος της επένδυσης που θα απαιτείτο για να καταστούν τα τέσσερα αεροσκάφη πλήρως αξιόπλοα σήμερα θα υπερέβαινε τα 47 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk