Και νέα υπόθεση πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού για τις πανελλαδικές

Δικογραφία για μία ακόμα περίπτωση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από έγκληση 65χρονου πατέρα μίας τελειόφοιτης Λυκείου, που διαμένει στην Αθήνα.

Δικογραφία για μία ακόμα περίπτωση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από έγκληση 65χρονου πατέρα μίας τελειόφοιτης Λυκείου, που διαμένει στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχαν εντοπιστεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δύο παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο 65χρονος κατήγγειλε ότι η κόρη του δεν μπορούσε να υποβάλλει μηχανογραφικά δελτίο συμμετοχής της στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστό μηχανογραφικό δελτίο, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχος των ηλεκτρονικών ιχνών, μία 61χρονη, η οποία διαμένει στην Αθήνα.

Από τους αστυνομικούς εικάζεται ότι η πλαστή δήλωση μηχανογραφικού δελτίου υποβλήθηκε από το παιδί της 61χρονης, όπως και στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις, αλλά επειδή ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ανήκει στην μητέρα, κατηγορείται αυτή για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι της, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 61χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι για όλες τις περιπτώσεις αυτές, μετά τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών «ιχνών», ενημερώνεται άμεσα το υπουργείο Παιδείας, για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.ότι περίπου εκατό εκλογικά τμήματα σε σύνολο 1.554, κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χώρας, δεν άνοιξαν εξαιτίας επεισοδίων και δολιοφθοράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία