Καθοδηγώντας μια από τις ελάχιστες ομάδες της Ευρωλίγκας με μόλις τρεις παίκτες (Διαμαντίδης, Σχορτσανίτης, Μπράμος), ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού κ. Αργύρης Πεδουλάκης είναι λογικό να «καίγεται» περισσότερο για την ολοκλήρωση του ρόστερ _ αγωνιώντας πρωτίστως για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους Κώστα Καϊμακόγλου, Μάικ Μπατίστ, Ιαν Βουγιούκα και Στράτο Περπέρογλου _ παρά για τα αποτελέσματα της σημερινής (6/7) κλήρωσης στη Βαρκελώνη.

Παρ’ όλα αυτά, ο 48χρονος κόουτς χαρακτήρισε τον Α’ Ομιλο (στον οποίο κληρώθηκε ο ΠΑΟ με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Χίμκι Μόσχας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ολίμπια Λουμπλιάνας και τον νικητή του προκριματικού γύρου) ως τον ισχυρότερο, που ανέδειξε η κλήρωση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη και του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός»:

Πεδουλάκης: «Είναι ένας ισχυρός όμιλος, ίσως ο ισχυρότερος που ανέδειξε η κλήρωση. Οι περισσότερες ομάδες έχουν παράδοση, είναι ονόματα στο χώρο, αλλά σαφή εικόνα αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορούμε να έχουμε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς τώρα διαμορφώνονται τα ρόστερ. Εμείς είναι δεδομένο ότι θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Συνεχίζουμε με το χτίσιμο της δικής μας ομάδας και ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε και τις κινήσεις των αντιπάλων μας, ώστε να διαμορφώνουμε και μια σαφή εικόνα σχετικά με το ποιον έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένο ότι στην Ευρωλίγκα εύκολοι αντίπαλοι δεν υπάρχουν, εύκολοι αγώνες δεν υπάρχουν».

Σχορτσανίτης: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να μιλάς για εύκολους και δύσκολους ομίλους στην Ευρωλίγκα. Αυτή τη στιγμή έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τα ονόματα μόνο. Οι ομάδες δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη, δεν ξέρουμε τη δυναμικότητα της καθεμίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει κάποιες κινήσεις και έχει και παράδοση, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δείχνει ότι θα κινηθεί δυναμικά, αλλά ακόμη σαφής εικόνα δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο Παναθηναϊκός. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο και την ομάδα. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα. Υπάρχει μόνο η προσπάθεια και η θέληση για δουλειά».