Την… κατάρα που βάραινε από το 1938 τους Βρετανούς τενίστες «έσπασε» το βράδυ της Παρασκευής ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος πέτυχε μια Ιστορική -όπως αποδείχτηκε- νίκη κόντρα στον Τζο Βιλφρέ Τσονγκά με 3-1 σετ (6-3, 6-4, 3-6, 7-5) και έτσι έγινε ο ο πρώτος Βρετανός που θα βρεθεί σε τελικό του Γουίμπλεντον, έπειτα από το… μακρινό 1938 και τον Μπάνι Όστιν! Μάλιστα, την Κυριακή θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Άγγλος τενίστας, είχε τέσσερις χαμένους ημιτελικούς στο Γκραν Σλαμ της πατρίδας του, όμως τα κατάφερε με την πέμπτη και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό. Και μόνο το γεγονός ότι χρειάστηκαν 74 χρόνια για να ξαναδούν οι Βρετανοί συμπατριώτη τους στον τελικό, σημαίνει ότι ο Μάιρεϊ θα έχει τη συμπαράσταση του κοινού και ευελπιστεί να κατακτήσει το πρώτο Γκραν Σλαμ της καριέρας του, αφού μετράει δύο χαμένους τελικούς στην Αυστραλία και στο US Open.

O Μάρεϊ ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και πήρε σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ, όμως στη συνέχεια, ο Τσόνγκα κατάφερε να μειώσει σε 3-1 και λίγο έλειψε να φτάσει το παιχνίδι στα 5 σετ. Τελικά, ο Βρετανός τενίστας πήρε με 7-5 γκέιμς το 4ο σετ και… ξεσήκωσε τον κόσμο.

Ο Φέντερερ έστειλε… σπίτι τον Τζόκοβιτς

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του στο Γκραντ Σλαμ του Γουίμπλεντον, αφού στον πρώτο ημιτελικό (που χαρακτηρίστηκε ως πρόωρος τελικός) με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 3-6, 6-4 και 6-3).

Μάλιστα, αν ο Ελβετός καταφέρει να πάρει το τρόπαιο, θα φτάσει τους 17 τίτλους σε Γκραντ Σλαμ, ενώ θα επιστρέψει αυτόματα και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης καταρρίπτοντας παράλληλα το μεγάλο ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με τις 286 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή (285 έχει ο Ελβετός).

Στον αγώνα, ο οποίος κράτησε περίπου 2,5 ώρες, ο Ελβετός που για την ώρα βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-3, ενώ με την ίδια σχετική ευκολία, ο Σέρβος, Νο1 στη παγκόσμια κατάταξη, Τζόκοβιτς, ισοφάρισε επίσης με 6-3 γκεϊμ.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο «Βασιλιάς» έχοντας εκπληκτικά χτυπήματα με το μπάκχαντ και όντας αλάνθαστος στο σερβίς του, κατάφερε να κάνει το μπρέικ σε κρίσιμο σημείο και να πάρει το τρίτο σετ, το οποίο ήταν και το πιο καλό από πλευράς θεάματος.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, ο Φέντερερ μπήκε αποφασισμένος και προηγήθηκε με 5-2 του Σέρβου, ο οποίος έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, κάτι που τελικά δεν κατάφερε, με τον Φέντερερ να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, όπου θα προσπαθήσει να μεγαλώσει το ρεκόρ που κατέχει σε τίτλους Γκραντ Σλαμ στους 17 και να σπάσει το ρεκόρ του Σάμπρας σε παραμονή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.