48ωρη απεργία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής

Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει εξαγγείλει για τις 10 και 11 Ιουλίου, το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Για το διήμερο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 10.00 π. μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για να συζητηθούν οι εξελίξεις στον κλάδο

Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει εξαγγείλει για τις 10 και 11 Ιουλίου, το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Για το διήμερο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 10.00 π. μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για να συζητηθούν οι εξελίξεις στον κλάδο. Η απεργία γίνεται ενόψει της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας (η οποία έληγε κανονικά στο τέλος του χρόνου και καταγγέλθηκε από τους εργοδότες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προσφύγουν στον ΟΜΕΔ) στις 18 Ιουλίου.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αντιδρούν στην προσπάθεια των εργοδοτών να μειώσουν τους μισθούς σε ποσοστό 18%, αλλά και να περικόψουν τα επιδόματα στο ύψος των προβλεπομένων από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα «να συμπιεστούν οι αποδοχές έως και 25%», όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται επίσης για τις αλλαγές στο «ψαλίδισμα» του εφάπαξ, τα βαρέα και τα ανθυγιεινά, στην περικοπή προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης στα τουριστικά επαγγέλματα, κ.α.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk