Στην κατοχύρωση δυο φουτουριστικών ευρεσιτεχνιών προχώρησε η αμερικανική εταιρεία Hewlett Packard (HP). Ο λόγος για μια διάφανη οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένα διάφανο λάπτοπ, που χάρη στην «έξυπνη» τεχνολογία τους υπόσχονται την αστραπιαία ενημέρωση του χρήστη ακόμη και για αντικείμενα που μπορεί να κρατά στο χέρι του.

«Αόρατη» οθόνη

Η πατέντα για την «άυλη» οθόνη ThruScreen περιγράφει μια διάφανη επιφάνεια η οποία θα έχει τη δυνατότητα προβολής ηλεκτρονικών δεδομένων και γραφημάτων. Παράλληλα, θα προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να χειρίζεται αντικείμενα πίσω από αυτήν, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Ο τρόπος λειτουργίας της «έξυπνης» οθόνης είναι απλός: ο χρήστης τοποθετεί στο κάτω μέρος της τα αντικείμενα, η συσκευή προχωράει στη σάρωσή τους και αμέσως προβάλει στην διάφανη επιφάνειά της αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με αυτά.

Η οθόνη HP ThruScreen

Μια από τις δυσκολίες παρόλα αυτά που παραδέχεται ότι αντιμετώπισε η ΗΡ, είχε να κάνει με την προβολή των ασπρόμαυρων και έγχρωμων γραφημάτων.

Άλλη μια ιδέα που υπάρχει μεταξύ των υπευθύνων είναι η δημιουργία μιας διάφανης εύκαμπτης οθόνης τέτοιου τύπου, η οποία θα μπορεί να γίνει «ρολό» για την εύκολη μεταφορά της.

Διάφανο λάπτοπ

Η δεύτερη πατέντα κάνει λόγο για ένα λάπτοπ με διάφανη επιφάνεια η οποία εκτείνεται τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του.

Το λάπτοπ HP Flex

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επαναστατική συσκευή HP Flex θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί – μεταξύ άλλων – από προπονητές, οι οποίοι ενόσω θα παρακολουθούν τους αθλητές επί τω έργω θα μπορούν να βλέπουν αναλυτικά στοιχεία γύρω από τις επιδόσεις τους.

Η ΗΡ δεν είναι η μόνη εταιρεία που διερευνά τη συγκεκριμένη ιδέα. Πριν από περίπου έναν χρόνο η Samsung είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο αποκάλυπτε μια εύκαμπτη διάφανη ταμπλέτα που θα μπορούσε μέσα από τη σάρωση επιγραφών και αντικειμένων, να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικές με αυτά.