Σουβλάκι με χαρουπόμελο και σουσάμι, σερβιρισμένο με ψητό κρεμμύδι

Υλικά για 4 άτομα

8 σουβλάκια χοιρινά, ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τα ετοιμάσει
4 κ.σ. χαρουπόμελο
4 φρέσκα κρεμμύδια μεγάλα, καθαρισμένα
χοντρό αλάτι
σουσάμι για το σερβίρισμα

Για την βινεγκρέτ
4 κ.σ. χαρουπόμελο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. μουστάρδα
300 γρ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι

Εκτέλεση

Αλείφω τα σουβλάκια με χαρουπόμελο (υπολογίζω 4 κ.σ. χαρουπόμελο ανά κιλό, αν χρειαστεί βάζω παραπάνω), τα σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Βινεγκρέτ:
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ παγάκια και μέσα τοποθετώ ένα μικρότερο μπολ. Σε αυτό βάζω το χαρουπόμελο, το αλάτι, τη μουστάρδα και ανακατεύω με το σύρμα. Ρίχνω σιγά σιγά το λάδι χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα. Σχηματίζεται έτσι μία «μελαχρινή» μαγιονέζα. Προσθέτω το ξίδι και δοκιμάζω.

Ψήσιμο: Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ψήνω στο γκριλ για λίγα λεπτά. Μόλις τα βγάλω, τα βουτάω στη βινεγκρέτ. Κατόπιν ψήνω τα σουβλάκια για περίπου 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά και τα βουτάω κι αυτά στην βινεγκρέτ. Τα τοποθετώ όλα σε μία πιατέλα, τα πασπαλίζω με σουσάμι και σερβίρω.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk