ΟιDisappearsείναι το γκρουπ που έφτιαξε το 2008 ο BrianCaseμαζί με τους φίλους του GraemeGibson,JonathanVanHerikκαιDamonCarruesco. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που υπάρχουν σαν μπάντα έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ με το πιο πρόσφατο τους, το Pre Language να γίνεται επιτυχία και να βρίσκεται σε όλες τις ροκ λίστες των εναλλακτικών περιοδικών. Στην τωρινή σύνθεση του γκρουπ συμμετέχει ο Steve Shelley, ντράμερ των Sonic Youth, μια από τις πλέον σεβαστές προσωπικότητες στον εναλλακτικό μουσικό χάρτη. Ο Brian Case με χαρά απάντησε στις ερωτήσεις που του στείλαμε και μας ενημέρωσε πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίζει μπάσκετ με τον Michael Jordan.

Ποια είναι η ιστορία των Disappears;

Δημιουργήσαμε την μπάντα το 2008 και εξαρχής θέλαμε να κάνουμε απλή και επαναλαμβανόμενη μουσική χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι άλλο πέρα από το να περνάμε καλά. Το γκρουπ ξεκίνησε με τον παλιό ντράμερ μας τον Γκρέιαμ και εμένα που δουλέψαμε πάνω σε κάποια demos, που είχα κάνει παλιά για ένα άλλο γκρουπ απλά για πλάκα. Μετά φώναξα τον Τζόναθαν να μπει στη μπάντα, αυτός με τη σειρά του τον Ντέιμον. Λίγους μήνες αργότερα δώσαμε το πρώτο μας show, στη συνέχεια κάναμε κι άλλες συναυλίες και στο τέλος του χρόνου είχαμε έτοιμο τον πρώτο μας δίσκο. Με το που κυκλοφόρησε, ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε τον δεύτερο μας δίσκο και ο Γκρέιαμ μετακόμισε σε άλλη πόλη. Λίγο καιρό πριν είχαμε συναντήσει τον Στιβ όταν ηχογραφούσε για κάποιο άλλο πρότζεκτ και γίναμε φίλοι. Τον ρωτήσαμε αν θέλει να παίξει μαζί μας και προς έκπληξή μας απάντησε καταφατικά. Στην πορεία κάναμε περιοδεία και μαζί γράψαμε τον δίσκο που κυκλοφόρησε φέτος.

Πως θα περιέγραφες την μουσική που παίζετε σε κάποιον που δε έχει ιδέα ποιοι είστε;

Προσπαθούμε να επικεντρωνόμαστε στα κυκλικά και επαναλαμβανόμενα μέρη της μουσικής και σε groove ρυθμούς. Αλλά ξέρεις, βασικά είμαστε μια ροκ μπάντα.

Ποια είναι η πιο cool μπάντα με την οποία έχετε παίξει μαζί;

Η αλήθεια είναι πως έχουμε παίξει με πάρα πολλές που θα ήταν άδικο να ονομάσω μόνο μία. Στην τελευταία μας περιοδεία ήμασταν με τους Lotus Plaza και περάσαμε υπέροχα.

Πως είναι το να ζήσεις στην πόλη του Michael Jordan (Σικάγο);

Ωραία είναι – είμαστε και γείτονες. Παίζω μπάσκετ μαζί του από παλιά και του συστήνω διάφορους παλιούς punk δίσκους που πρέπει να ακούσει.

Με ποιους μουσικούς θα ήθελες να παίξεις μαζί;

Θα ήθελα να κάνω μια περιοδεία με τους Liars, είναι πολύ διασκεδαστικό να τους βλέπεις κάθε βράδυ. Και με τους Horrors θα μου άρεσε πολύ, ήταν πολύ καλός ο τελευταίος τους δίσκος και πιστεύω θα ταιριάζαμε μουσικά.

Ο Στιβ Σέλεϊ είναι ωραίος τύπος;

Ο Στιβ είναι πολύ cool και είναι απίστευτο να παίζεις μαζί του και να είσαι φίλος του.

Τι μουσική ακούτε αυτό τον καιρό;

Σήμερα πήγα σε ένα δισκοπωλείο και αγόρασα το νέο box set των Can και το καινούριο άλμπουμ των Peaking Lights, οπότε θα σου πω πως ακούω αυτά τα δύο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική, αυτό θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου. Θα ήθελα ωστόσο να ασχοληθώ με το graphic design και να τρώω καλό φαγητό.

Τι να περιμένουμε από εσάς στην Αθήνα; Εχετε ξανάρθει στην Ελλάδα;

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έρθουμε στη χώρα σας. Ο Στιβ έχει παίξει στην Αθήνα με τους Sonic Youth αλλά για τους υπόλοιπους θα είναι η πρώτη μας φορά στην Ελλάδα. Σίγουρα θα παίξουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας και θα κάνουμε τον κόσμο να περάσει καλά.

Oι Disappears θα εμφανιστούν στη σκηνή του ΑN Club, την Τρίτη 10 Ιουλίου.