Αφέθηκε ελεύθερος ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ελεύθερος αφέθηκε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που τον περασμένο Ιανουάριο προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 30 άτομα

Ελεύθερος αφέθηκε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που τον περασμένο Ιανουάριο προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 30 άτομα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, οι δικηγόροι του είχαν επανειλημμένα καταθέσει αιτήματα για την απελευθέρωσή του στις ιταλικές αρχές αλλά μέχρι τώρα απορρίπτονταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καπετάνιος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 17 Ιανουαρίου ενώ τώρα η μόνη του υποχρέωση θα είναι να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του Σορέντο.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα δόθηκαν σημειώσεις που κρατούσε μέσα στη φυλακή ο καπετάνιος, Φραντσέσκο Σκετίνο, εξηγώντας την δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν στις 13 Ιανουαρίου.

Σε απόσπασμα αυτών των σημειώσεων που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο καπετάνιος, που έφυγε πρώτος μόλις το πλοίο προσέκρουσε, αναφέρει: «Ένα θεϊκό χέρι υπήρχε πάνω από το κεφάλι μου και με κατηύθυνε».

«Είχα ένστικτο και έσωσα ζωές. Αν είχα συνεχίσει τη ρότα θα είχα χτυπήσει τον ύφαλο με την πλώρη. Θα μιλούσαμε για εκατόμβη. Με κατηγόρησαν ότι είχα παραισθήσεις και ότι ξαφνικά έστριψα το τιμόνι προς τα αριστερά. Δεν ήταν παραισθήσεις. Ήταν το ένστικτό μου, το επάγγελμά μου, το ότι γνώριζα καλά τη θάλασσα», συνεχίζει.

«Ένας καπετάνιος» γράφει «μπορεί να πάρει το χρόνο που απαιτείται για να αξιολογήσει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός».

Ιταλοί ερευνητές συνεχίζουν την έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου και στην ακροαματική διαδικασία στις 21 Ιουλίου αναμένεται να ακουστούν τα τελικά αποτελέσματα από την τεχνική ανάλυση.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk