Οικονομόπουλος: «Η απαίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ υπερβαίνει τα 80 εκατ. ευρώ»

Με γραπτή δήλωση που απέστειλε προς όλα τα ΜΜΕ ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Χάρης Οικονομόπουλος ξεκαθάρισε πως η Ενωση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τον κ. Μάκη Ψωμιάδη.

Με γραπτή δήλωση που απέστειλε προς όλα τα ΜΜΕ ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Χάρης Οικονομόπουλος ξεκαθάρισε πως η Ενωση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τον κ. Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος μέσω του δικηγόρου της οικογένειας κ. Αγγελου Πάρσαλη έκανε «άνοιγμα» καλώντας την ΑΕΚ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο δικηγόρος της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, μάλιστα, τόνισε πως η Ένωση θα επιδιώξει να εισπράξει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Οικονομόπουλου:

«Ας μείνουμε σοβαροί. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα καταθέσει τη Δευτέρα στην 6η ανακρίτρια του πρωτοδικείου Αθηνών δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής και στη νέα αυτή ποινική δικογραφία που άνοιξε με την από 30/5/2011 μηνυτήρια αναφορά μου. Θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγουσα κατά παντός κατηγορουμένου.


Παράλληλα αύριο κοινοποιείται στον νέο Υπουργό Οικονομικών, ως νόμιμο εκπρόσωπο του ελληνικού δημοσίου, αντίγραφο νέας μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε στις 15/06 σχετικά, μεταξύ άλλων, με την «κατά λάθος» παραγραφή του αδικήματος της έκδοσης εικονικών τιμολογίων από τις εταιρείες Αδριανός ΑΕ κ.α για τους «καφέδες». Τα προβλεπόμενα πρόστιμα υπέρ του δημοσίου για την έκδοση των παραπάνω εικονικών τιμολογίων υπερβαίνουν τα 5,5 εκατ. ευρώ και βάραιναν τις εταιρίες που τα εξέδωσαν και όχι την ΑΕΚ.


Η αποκλειστική και αμετάκλητη εντολή μας από το 2004 είναι να εισπράξουμε τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία της ΠΑΕ την περίοδο 2001-03, μαζί με όλους τους σχετικούς τόκους και έξοδα, μέχρι τελευταίου ευρώ Οπως άλλωστε γνωρίζετε, με βάση τελεσίδικη δικαστική απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων, η απαίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Μάκη Ψωμιάδη και συνεργών υπερβαίνει πλέον (κατά κεφάλαιο και τόκους) τα 80 εκατ. ευρώ».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του προφυλακιστέου κ. Σταύρου Ψωμιάδη, κ. Άγγελος Πάρσαλης, είχε μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» αφήνοντας αιχμές σχετικά με την προφυλάκιση του εντολέα του και μνημονεύοντας την 11ετή δικαστική διαμάχη με την ΑΕΚ.

«Ο Σταύρος Ψωμιάδης προφυλακίστηκε επειδή είναι γιος του Μάκη. Το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι κρίνεται ύποπτος φυγής γιατί υπάρχει το προηγούμενο του πατέρα του. Η κυρία Πόπη Παπανδρέου είναι η μόνη εισαγγελέας που ασχολείται συστηματικά με την οικογένεια Ψωμιάδη. Ο εξαίρετος ανακριτής Γιώργος Κασίμης μετατέθηκε περιέργως στην Κόρινθο», σχολίασε ο κ. Πάρσαλης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε «άνοιγμα» προς την ΑΕΚ:

«Αν η ΑΕΚ εισφέρει στοιχεία και ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος των εποπτικών αρχών, εμείς είμαστε πρόθυμοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να κουβεντιάσουμε. Αρκει να μην υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός