Συνελήφθη υπάλληλος της ΔΕΗ για παράβαση καθήκοντος και απάτη

Μια 49χρονη υπάλληλος της ΔΕΗ, αποσπασμένη στο Δήμο Αθηναίων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος και απάτη. Σύμφωνα με την Αστυνομία παρουσιάστηκε σε επιχειρηματία ως «ιδιαιτέρα γραμματέας» του Δημάρχου Αθηναίων και του απέσπασε χρήματα για οικονομική ενίσχυση υποτιθεμένης εκδήλωσης του Δήμου

Μια 49χρονη υπάλληλος της ΔΕΗ, αποσπασμένη στο Δήμο Αθηναίων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος και απάτη. Σύμφωνα με την Αστυνομία παρουσιάστηκε σε επιχειρηματία ως «ιδιαιτέρα γραμματέας» του Δημάρχου Αθηναίων και του απέσπασε χρήματα για οικονομική ενίσχυση υποτιθεμένης εκδήλωσης του Δήμου.

Ειδικότερα ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα κατήγγειλε ότι η 49χρονη παρουσιάστηκε ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων και όπως είπε επικοινώνησε, μετά από δική της πρωτοβουλία, τηλεφωνικά μαζί του. Στη συνέχεια συναντήθηκαν στο γραφείο της, στο Δήμο Αθηναίων περίπου στα μέσα του περασμένου Μαΐου.

Επιπλέον, προφασιζόμενη ότι ο Δήμος Αθηναίων στο τέλος Ιουνίου διοργανώνει εκδήλωση πολεμικών τεχνών, στην οποία «συνεισφέρουν» οικονομικά οι καταστηματάρχες της περιοχής, του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 8.000 – 10.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι λόγω της θέσης της, θα «έλυνε» τυχόν προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Με αυτόν τον τρόπο και αφού ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι προτίθεται να συνεισφέρει στην εκδήλωση με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, κατάφερε αρχικά να του αποσπάσει 1.500 ευρώ.

Ακολούθως ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και μετά από παρότρυνση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και κανονίστηκε συνάντηση με την κατηγορουμένη στο κατάστημά του.

Χθες το βράδυ, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση, η 49χρονη συνελήφθη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε παραλάβει από τον επιχειρηματία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων και ότι τα καθήκοντά της στο Δήμο Αθηναίων, όπου υπηρετούσε ως αποσπασμένη από τη Δ.Ε.Η., δεν είχαν καμία σχέση με τα καταστήματα.

Η συλληφθείσα οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία