Μ. Ντράγκι: Μειώσαμε το επιτόκιο για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη

«Παρατηρούμε επιδείνωση της ανάπτυξης σε ολόκληρη την ευρωζώνη» είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, εξηγώντας την απόφαση της ευρωτράπεζας για μείωση του βασικού επιτοκίου. Οι ενδείξεις για το δεύτερο τρίμηνο υποδηλώνουν εξασθένηση της ανάπτυξης και αυξημένη αβεβαιότητα, πρόσθεσε. Επίσης χαιρέτισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, εκτιμώντας την πεποίθηση ότι οι ευρωμηχανισμοί επαρκούν για τη διαχείριση των κινδύνων. Εξέφρασε δε την διάθεση της ΕΚΤ να συνεργαστεί με τους ευρωμηχανισμούς

Ένταση των πιέσεων στις προοπτικές για την οικονομία της ευρωζώνης, όπου η ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι αδύναμη με έντονες αβεβαιότητες, μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας την «ομόφωνη απόφαση» του ΔΣ της ευρωτράπεζας για μείωση του βασικού επιτοκίου στο 0,75%.

Η απόφαση μείωσης των επιτοκίων ήταν ομόφωνη «και αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα» τόνισε.

«Παρατηρούμε επιδείνωση της ανάπτυξης σε ολόκληρη την ευρωζώνη συμπεριλαμβανομένης της χώρας ή των χωρών που δεν είχαν τέτοια εμπειρία στο παρελθόν» σημείωσε.

Οι ενδείξεις για το δεύτερο τρίμηνο υποδηλώνουν εξασθένηση της ανάπτυξης και αυξημένη αβεβαιότητα, πρόσθεσε.

Ο Μ.Ντράγκι χαιρέτισε τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, εκτιμώντας ότι οι ευρωμηχανισμοί επαρκούν για τη διαχείριση των κινδύνων και της σημερινής κατάστασης της ευρωζώνης.

«Το EFSF και ο ESM επαρκούν για τη διαχείριση των κινδύνων και των ενδεχομένων», δήλωσε ο Ντράγκι και σημείωσε πως η ΕΚΤ δεν συζήτησε σήμερα για νέα έκτακτα μέτρα.

Εξέφρασε επίσης την διάθεση της ΕΚΤ να συνεργαστεί με τους ευρωμηχανισμούς, αντιμετωπίζοντας θετικά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ενιαίου μηχανισμού εποπτείας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk