Βασίλης Γκολφινόπουλος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΩΝ

Γιατί  χρειαζόμαστε  ένα  καλό  στρώμα
 Τα καλής ποιότητας στρώματα κρατούν τη σπονδυλική στήλη σε όσο γίνεται πιο φυσική θέση.
• Οταν είμαστε ξαπλωμένοι, το σώμα πρέπει να είναι σε εργονομική θέση,  χωρίς καμπυλότητες.
• Ο παρατεταμένα κακός ύπνος σε λάθος στάσεις ευθύνεται για τα νευρομυϊκά σύνδρομα.
• Επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε το σώμα μας όταν κοιμόμαστε, επενδύουμε σε ένα στρώμα που θα περιορίσει τις ζημιές μιας κακής στάσης, όπως , π.χ., η «μπρούμυτα».
• Η στάση ανάσκελα και στο πλάι είναι καλύτερες, αλλά δεν μπορούμε να τις υιοθετήσουμε αν δεν τις «ζητάει» το σώμα μας. 

Superior (Elite Strom)

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
 Με επένδυση από knitted bamboo και περιμετρικά ύφασμα 3D Air Control.
• Διαθέτει επίσης βαμβακερές βάτες (2 στη μία πλευρά και 1 στην άλλη) με αντιβακτηριδιακή πιστοποίηση και με επίστρωση κασμιριού 100%. 
• Latex foam 3 εκ.σε κάθε πλευρά. Λευκός θερμοφιξαρισμένος τάπητας
από σύμμεικτες ίνες σε κάθε πλευρά.
• Ατσάλινο λαμάκι περιμετρικά του τελάρου ελατηρίων και περιμετρική ενίσχυση από ειδικά ελατήρια.
• Πυρήνας από 488 ελατήρια/τ.μ. τύπου pocket spring με 5 ζώνες σκληρότητας (το 160×200 διαθέτει 1.562 ελατήρια).
Το δυνατό σημείο του Υποστηρίζει όλο το σώμα, μειώνει την πίεση στη σπονδυλική στήλη και ελέγχει την πίεση για σωστή κυκλοφορία.
Εγγύηση 5 χρόνια
Τιμή 160×200, 1.580
που θα το βρείτε www.elitestrom.gr, 210 6250.211

Sandringham (Hypnos)

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

• Το στρώμα είναι ντυμένο με φίνο βελγικό damask και καπιτοναρισμένο στο χέρι. Διαθέτει εσωτερικές στρώσεις από κασμίρι, παρθένο μαλλί, λευκή τρίχα αλόγου ξασμένη στο χέρι και φυσικό βαμβάκι.
• Περισσότερα από 3.700 ανεξάρτητα ελατήρια μεταβλητής γεωμετρίας και πολλαπλών διατομών. Σε κάθε πλευρά του στρώματος τα εξωτερικά ελατήρια ράβονται στο χέρι σε 4 οριζόντιες σειρές για καλύτερη στήριξη και αντοχή.
Το δυνατό σημείο του Φτιαγμένο στο χέρι, παίρνει το όνομά του από το θερινό παλάτι της βασιλικής οικογένειας (Sandringham) και είναι το μοντέλο της Hypnos που κοιμίζει τους γαλαζοαίματους. (Η εταιρεία Ηypnos είναι κάτοχος της Βασιλικής Εγγύησης της Αυτής Μεγαλειότητας της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας για την ποιότητα των προϊόντων της).
Εγγύηση 10 χρόνια
Τιμή 11.880
που θα το βρειτε Hypnos – Springsstrom, 210 8081.575

 

 

2000T II (Hästens)

Τεχνικά χαρακτηριστικά
• Το Hästens 2000T II είναι χειροποίητο και τα φυσικά υλικά τοποθετούνται με ακρίβεια προσφέροντας άνεση, ακόμη και στην άκρη του κρεβατιού.
• Τα ελατήρια στο Hästens 2000T II τοποθετούνται ένα ένα. Κάθε ελατήριο είναι ανεξάρτητο και έχει τη δική του υφασμάτινη θήκη.
Το δυνατό σημείο του Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή κρεβάτια της Hästens και αποτελεί επένδυση τόσο για τα χρήματά σας όσο και για τον καλό ύπνο σας. Για αυτόν τον λόγο, δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα η Hästens αντιπροσωπεύεται από μια εταιρεία που διατηρεί το ίδιο πάθος και διαθέτει την ίδια εξειδίκευση και τεχνογνωσία στον καλό ύπνο. Την Elite Strom.
Εγγύηση 25 χρόνια
Τιμή Μοντέλο 2000T II, 160×200, 20.700
που θα το βρειτε Elite Strom: Κεντρ. διάθεση, 210 6250.211


DUX 1001 (Duxiana)
 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
• Τα υφασμάτινα μέρη του είναι από εξαιρετικό βαμβάκι Aιγύπτου.
• Δυναμική βάση με δύο σειρές ελατηρίων που εγγυάται ξεκούραστο ύπνο. Διαθέτει, επίσης, διπλάσια ελατήρια από ένα συνηθισμένο κρεβάτι στην «καρδιά» του στρώματος φτιαγμένα από σουηδικό ατσάλι. Τέλος, ο μεγάλος αριθμός ελατηρίων ακολουθεί το σχήμα του σώματος μειώνοντας τα σημεία πίεσης και βοηθώντας στη βελτίωση της κυκλοφορίας.
Το δυνατό σημείο του Τρεις γενιές κατασκευαστών κρεβατιών από τη Σουηδία έχουν δημιουργήσει τα πιο αναπαυτικά στρώματα στον κόσμο και σας προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία στον ύπνο.
Εγγύηση 20 χρόνια
Τιμή 160×200, 3.000
που θα το βρειτε www.duxiana.com

Lotus (Schramm)

Τεχνικά χαρακτηριστικά
• Ενα ελαστικό στρώμα που έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται απόλυτα στο σχήμα του σώματος σε οποιαδήποτε θέση ύπνου κι αν προτιμάτε.
• Ανεξάρτητες – όχι κολλημένες μεταξύ τους όπως γίνεται συνήθως –στρώσεις υλικών, οι οποίες επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα δημιουργώντας ένα εξαιρετικό «μικροκλίμα» για αναζωογονητικό και άνετο ύπνο χωρίς ίχνος από το δυσάρεστο φαινόμενο της υγρασίας.
• Ελατήρια κατασκευασμένα ώστε να αντιδρούν άμεσα σε κάθε κίνησή σας.
Το δυνατό σημείο του Είναι σύστημα ύπνου δύο στρωμάτων (στρώμα-υπόστρωμα) χειροποίητης κατασκευής και γερμανικής προέλευσης.
Εγγύηση 5 χρόνια το στρώμα, 2 χρόνια οι μηχανισμοί
Τιμή 160×200, από 3.500
που θα το βρειτε ΑΒΑΞ, www.avaxdeco.gr, 210 6236.630

Sensation Mattress 21 (Tempur)

Τεχνικά χαρακτηριστικά
• Αποτελείται από 3 στρώματα: α. Στρώση «comfort» 2 εκ., με υλικό απαλής σύνθεσης. β. Στρώση υλικού Tempur 5 εκ.: Ανακουφίζει από την πίεση και υποστηρίζει το σώμα κατά τη διάρκεια ενός ανανεωτικού ύπνου. γ. Βάση 14 εκ.: πρόκειται για πολυουρεθάνη υψηλής αντίστασης με κανάλια για επιπλέον ελαστικότητα και καλύτερη ροή αέρα με αποτέλεσμα τη μέγιστη υποστήριξη.
• Αντιμικροβιακό, υποαλλεργικό κάλυμμα που πλένεται στους 60°C.
Το δυνατό σημείο του Μειώνει το στριφογύρισμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς υποστηρίζει το σώμα στη φυσική θέση του. Μπορεί να συνδυαστεί με μηχανικό κρεβάτι.
Εγγύηση 15 χρόνια
Τιμή 160×200, 1.941
που θα το βρειτε Elite Strom: Κεντρ. διάθεση, 210 6250.211