Οι καθηγητές Πανεπιστημίου ζητούν τον διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ

Τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ζητεί με σχετική απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), από το υπουργείο Παιδείας

Τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ζητεί με σχετική απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές ζητούν:

– Τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, λέγοντας πως λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στο διορισμό των νέων συναδέλφων, τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών.

– Την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την προκήρυξη των οργανικών θέσεων των μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν (πλήρωση κενών θέσεων αποχωρούντων από την υπηρεσία).

– Την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των πανεπιστημιακών τμημάτων με εντεταλμένους διδασκαλίας (πρώην διδάσκοντες του ΠΔ 407/80) ώστε τα Τμήματα να μπορέσουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών.

– Τη συνολική επαναφορά της δυνατότητας μετακίνησης μεταξύ Ιδρυμάτων για όλες τις βαθμίδες και όχι μόνο για τους πρωτοβάθμιους καθηγητές. Η προτεινόμενη διαδικασία, υποστηρίζουν, αποτελεί στις παρούσες συνθήκες τη μοναδική δυνατότητα κινητικότητας των πανεπιστημιακών μεταξύ των Ιδρυμάτων.

– Τη διασφάλιση των ερευνητικών και διδακτικών καθηκόντων των λεκτόρων, ρητή εκπροσώπησή τους στα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου και εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. «Επίσης, είναι ανοικτό το θέμα της εξέλιξης των λεκτόρων, που δεν έχουν συμπληρώσει τριετία, καθώς και των μόνιμων λεκτόρων, για τους οποίους ζητούμε να μπορούν να κριθούν για εξέλιξη διατηρώντας τη μονιμότητά τους» αναφέρουν.

Για αυτούς που δεν έχουν συμπληρώσει τριετία ζητούν να ληφθεί υπόψη ότι α) είχαν περίπου διετή αναμονή μέχρι το διορισμό τους και β) η βαθμίδα τελεί υπό κατάργηση, επομένως η μείωση του αριθμού των υπηρετούντων λεκτόρων αποβαίνει υπέρ της εξομάλυνσης του συστήματος.

– Την άμεση διόρθωση της απάντησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), στην οποία ισχυρίζεται ότι νεοπροσλαμβανόμενα μέλη ΔΕΠ που τυχαίνει να έχουν ήδη αναγνωρισμένη προϋπηρεσία στο Δημόσιο χάνουν πλήρως και σε κάθε περίπτωση το ήδη αναγνωρισμένο επίδομα χρόνου υπηρεσίας. «Απαιτούμε, λοιπόν, την ενσωμάτωση στο μισθό των συναδέλφων των αναλογούντων χρονοεπιδομάτων με παράλληλη καταβολή όλων των απολεσθέντων κατά τους προηγούμενους μήνες» αναφέρουν.

– Τέλος, επαναλαμβάνουν για πολλοστή φορά την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάργηση της ρύθμισης του Νόμου 3027/2002 περί συνυπηρέτησης συζύγων πανεπιστημιακών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk