ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμασίες για την «πρεμιέρα» ως αξιωματική αντιπολίτευση

Για την κοινοβουλευτική πρεμιέρα του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται ο κ. Αλ. Τσίπρας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του, εν όψει της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινά την Παρασκευή

Για την κοινοβουλευτική πρεμιέρα του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται ο κ. Αλ. Τσίπρας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του, εν όψει της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινά την Παρασκευή.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς να ξεκαθαρίσει τις δικές του κόκκινες γραμμές για την προσεχή περίοδο, τονίζοντας τις αντιθέσεις του σε σημεία που έχει αναδείξει ως κεντρικά στοιχεία της αντιπολιτευτικής του τακτικής (αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις, εργασιακά, προοπτικές του μνημονίου εν γένει κοκ).

Πέραν αυτού όμως, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του είναι να καταστήσει σαφές το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί για το προσεχές διάστημα.

Υπό αυτήν την έννοια, φιλοδοξία των στελεχών περί τον κ. Τσίπρα είναι να εμπεδωθεί η εντύπωση πως, αφενός, αποτελεί αξιόπιστο πόλο αντιπολίτευσης και, αφετέρου, ότι θέτει τον πολιτικό αντίλογο και το φρένο στην μνημονιακή πολιτική, εφόσον αυτή δεν τροποποιηθεί.

Εν όψει όλων αυτών και καθώς ο κ. Τσίπρας αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να μιλήσει το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ, λίγο προτού κλείσει τη συζήτηση ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί οργανωτικός πυρετός.

Την Τετάρτη συνεδρίασε εκ νέου η ΚΟ του κόμματος, απουσία του κ. Τσίπρα, με αντικείμενο την ενημέρωση των νέων βουλευτών του κόμματος για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και λειτουργίες.

Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να καταστρώσουν ένα σχέδιο για την βέλτιστη δυνατή κατανομή των ομιλητών του κόμματος στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ η τελική πολιτική συζήτηση εν όψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα γίνει σε νέα συνεδρίαση της ΚΟ την Παρασκευή το πρωί.

Εν αναμονή αυτών, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε χθες εκ νέου στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να προωθήσει αποκρατικοποιήσεις με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Παν. Λαφαζάνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, σημείωσε πως «η επαναδιαπραγμάτευση (σ.σ. του μνημονίου από την κυβέρνηση), πλέον, ανήκει σ΄ ένα μακρινό παρελθόν» και ότι «αρχίσαμε να μιλάμε για τροποποιήσεις». Οπως ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης «το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί, να ακυρωθεί και πρέπει να μπούμε σε νέες προγραμματικές κατευθύνσεις, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τον υφεσιακό κατήφορο και να ανοίξουμε σιγά- σιγά δρόμους ανάκαμψης».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk