ΠαΣοΚ: Κώλυμα στο… πρωτόκολλο εν όψει συνδιάσκεψης

Σε διαδικασία χαμηλών προσδοκιών, αλλά με πολλές … προπαρασκευαστικές παρασκηνιακές εντάσεις αναμένεται να εξελιχθεί η εθνική συνδιάσκεψη του ΠαΣοΚ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το πρωί στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Σε διαδικασία χαμηλών προσδοκιών, αλλά με πολλές … προπαρασκευαστικές παρασκηνιακές εντάσεις αναμένεται να εξελιχθεί η εθνική συνδιάσκεψη του ΠαΣοΚ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το πρωί στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εν αναμονή της έναρξης της Συνδιάσκεψης έχει ήδη προκύψει σημαντική εμπλοκή με το «πρωτόκολλο», καθώς στους κόλπους του ΠαΣοΚ επικρατεί μείζων σύγχυση σχετικά με το ποιοι θα συμμετάσχουν, με ποια ιδιότητα, αλλά και με το πώς θα απευθυνθούν οι προσκλήσεις.

Πολλά στελέχη, μέχρι πρότινος βουλευτές, υπουργοί, μέλη κεντρικών οργάνων που διαλύθηκαν κλπ., δεν είχαν λάβει πρόσκληση έως και την Τετάρτη. Αλλοι είχαν δεχθεί τηλέφωνα από το γραφείο του κ. Βενιζέλου, άλλοι απλά sms και άλλοι e-mail.

Τελικά και σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, ο κύκλος των προσκεκλημένων αναμένεται να είναι διευρυμένος (ίσως και περί τα 2000 άτομα), αλλά άγνωστο παραμένει πόσοι τελικά θα προσέλθουν.

Οι περισσότεροι πάντως και κυρίως οι πάλαι ποτέ κορυφαίοι, αναμένεται πως επιλέγουν να είναι μάλλον ωσεί παρόντες, καθώς δεν διαφαίνεται ούτε διάθεση για ουσιαστικές πολιτικές συζητήσεις, αλλά ούτε και προθυμία για συγκρούσεις, σε μία κρίσιμη στιγμή κατά την οποία το ΠαΣοΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Θ. Πάγκαλος: «…μπορεί να μας κάνει τη χάρη ο Βαγγέλης Βενιζέλος;…»

Το πνεύμα πάντως που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ περιέγραψε με ιδιαιτέρως δηκτικό τρόπο και χιουμοριστική διάθεση, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος.

Με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter το μεσημέρι της Τετάρτης, σημείωσε τα εξής:

«Πολλοί αναρωτιόνται αν θα πάω ή όχι στη συνδιάσκεψη που ακούγεται ότι θα συγκαλέσει ο αρχηγός του ΠαΣοΚ. Μέχρι τώρα στις συνδιασκέψεις του ΠαΣοΚ καλούντο συγκεκριμένα πρόσωπα ή κατηγορίες προσώπων. Επειδή και άλλοι που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής καμία πρόσκληση θα έχουν την ίδια απορία, μήπως μπορεί να μας κάνει τη χάρη ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι περί αυτόν να μας πουν, έχουν κληθεί οι πρώην Βουλευτές και τα πρώην μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που προσφάτως διαλύθηκε με απόφασή του;»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk