Χτυποκάρδια στην Οδό Ιπποκράτους για το μέλλον του ΠαΣοΚ

Χτυποκάρδια στην Οδό Ιπποκράτους για το μέλλον του ΠαΣοΚ | tovima.gr

Και όμως τα χτυποκάρδια των στελεχών του ΠαΣοΚ δεν είναι ερωτικής φύσεως αλλά πολιτικής και βεβαία προέρχονται από την αγωνία τους για τη θέση του κινήματος στην κοινωνία αλλά και για τη δική τους θέση μέσα στο επανιδρυμένο κίνημα που πρόκειται να υπάρξει πολύ πιθανόν με νέα ονομασία, σύμβολο και καταστατικό.

Η ρήση ότι ένας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠαΣοΚ και το ανέβασε στα ουράνια και ένας Παπανδρέου θα καταστρέψει το ΠαΣοΚ και θα το οδηγήσει στο τέλος, έγινε πλέον πραγματικότητα. Πλέον το ιστορικό κίνημα βρίσκεται σε άλλη φάση της ιστορίας του.

Ίσως και της μετάλλαξης, της αναδιάρθρωσης και της πλήρους ανατροπής των δεδομένων. Είναι φανερό ότι πολλά από τα πάλαι ποτέ κορυφαία στελέχη θα αντικρύσουν σύντομα την πόρτα της εξόδου. Πολλοί το έχουν συνειδητοποιήσει αποχωρώντας από το ΠαΣοΚ, σε κατ’ ιδίαν δηλώσεις τους, μερικοί γυρνώντας σπίτια τους και άλλοι αναζητώντας νέους πολιτικούς χώρους, κατά προτίμηση ΣυΡιζΑ. Από τον Σεπτέμβριο φαίνεται ότι θα αλλάξουν πολλά στην Οδό Ιπποκράτους.

Αν δεν καταφέρει να μεταπείσει τον κόσμο του, το ΠαΣοΚ θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Δεν αποκλείεται η συμμετοχή του κόμματος σε έναν φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό ή και ακόμη στη δημιουργία μιας νέας πολιτικής δύναμης που θα αποτελεί… συνιστώσα της. Τελικά, η διετία 2009-2011 ήταν τόσο καταστρεπτική που το ΠαΣοΚ έχασε ότι δεν είχε χάσει σε 35 χρόνια παρουσίας στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ζητούμενο η ανανέωση. Για να υπάρξει ανανέωση πρέπει να φύγουν εν μια νυκτί όλοι αυτοί που πλήγωσαν τη βάση του κινήματος. Θα τολμήσει να το κάνει ο κ. Βενιζέλος;

Εκεί είναι η απορία. Αλλαγή όχι μόνο ονόματος, σήματος και καταστατικού, αλλά και προσώπων και νοοτροπίας…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες