Οκτώ λεπτά φιλμ κέρδισαν 10.000 ευρώ

Χωρίς να έχει καν υλοποιηθεί ακόμη, η ταινία «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Π» της Ελίνας Ψύκου κέρδισε το βραβείο «Πόπη» του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι το οποίο αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην τσεχική πόλη. Το βραβείο συνοδέυεται από το ποσόν των 10.000 ευρώ

Χωρίς να έχει καν υλοποιηθεί ακόμη, η ταινία «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Π» της Ελίνας Ψύκου κέρδισε το βραβείο «Πόπη» του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι το οποίο αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην τσεχική πόλη. Το βραβείο συνοδέυεται από το ποσόν των 10.000 ευρώ.

Το τμήμα που φιλοξενούσε την ταινία της Ψύκου λέγεται Works in Progress (Δουλειές σε εξέλιξη) και αφορά ταινίες που αναζητούν χρήματα για την ολοκλήρωσή τους καθώς το το γύρισμα τους δεν έχει ακόμη τελειώσει.Οι διαγωνιζόμενοι είχαν οκτώ λεπτά για να δείξουν σκηνές από την ταινία που γυρίζουν.

Η «Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Π» αναφέρεται σε έναν διάσημο δημοσιογράφο ο οποίος εξαφανίζεται και αρνείται να εμφανιστεί. Σύμφωνα με την σκηνοθέτιδα, εμμέσως πλην σαφώς, η ίδια η δημιουργία της ταινίας είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης. Στο Κάρλοβι Βάρι διαγωνίστηκε με 17 ακόμη ταινίες νέων σκηνοθετών ανάμεσά στις οποίες μια ακόμη ελληνική, το «Wild duck» (Αγριόπαπια) του Γιάννη Σακαρίδη. Εκτός άλλων στην ταινία της Ψύκου παίζουν οι Χρήστος Στέργιογλου, Σύλλας Τζουμέρκας.

Θυμίζουμε ότι στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, που άρχισε την περασμένη Παρασκευή (29 Ιουνίου), συμμετέχει και η ελληνική ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, η προβολή της οποίας, θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk