Μελωδικά βράδια Παρασκευής στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Οι τρεις τελευταίες Παρασκευές του Ιουλίου, θα είναι ημέρα συνάντησης στον κήπο του Μεγάρου ο οποίος έχει πλέον «καταγραφεί» ως σημείο αναψυχής και πολιτισμού. Εν προκειμένω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές συνομιλίες γνωστών ελλήνων συνθετών με το τζαζ ρεπερτόριο και αφιερώματα στον σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ Μπένι Γκόλσον αλλά και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Ολους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν μουσικά το σαββατοκύριακό τους στην Αθήνα αφορά η νέα πρόταση του Μεγάρου Μουσικής. Οι τρεις τελευταίες Παρασκευές του Ιουλίου, θα είναι ημέρα συνάντησης στον κήπο του Μεγάρου ο οποίος έχει πλέον «καταγραφεί» ως σημείο αναψυχής και πολιτισμού. Εν προκειμένω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές συνομιλίες γνωστών ελλήνων συνθετών με το τζαζ ρεπερτόριο και αφιερώματα στον σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ Μπένι Γκόλσον αλλά και τον Μάνο Χατζιδάκι.
Πιανίστας που κινείται με άνεση τόσο στον χώρο της κλασικής μουσικής όσο και της τζαζ, ο Δημήτρης Καλαντζής παρουσιάζει με τη Soul Station Band τη συναυλία της πρώτης βραδιάς (13/7) η οποία έχει τίτλο «Back Home Blues». Tις δύο επόμενες Παρασκευές (20 και 27/7), το πρόγραμμα έχει αναλάβει το δημοφιλές κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή. Στις 20/7 η βραδιά έχει τίτλο «Whisper not» και αποτελεί αφιέρωμα στον Μπένι Γκόλσον μέσα από γνωστές αλλά και σπάνιες συνθέσεις του. Στις 27/7 το μικρό φεστιβάλ στον κήπο του Μεγάρου ολοκληρώνεται με το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και φέρει τον τίτλο της ομώνυμης συλλογής του κουιντέτου «Mano’s – Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk