Μέσα σε ένα καταιγισμό δημοσιευμάτων σχετικά με το τρίτο διαζύγιο του, ο Τομ Κρουζ γιόρτασε εχθές -Τρίτη 3 Ιουνίου- τα 50ά του γενέθλια χωρίς την αγαπημένη του Κέιτι Χολμς, αλλά απολαμβάνοντας την πρωτιά στην φετινή λίστα του Forbes με τους πιο υψηλά αμειβόμενους ηθοποιούς.

Χάρη στην επιτυχία του περασμένου χειμώνα «Mission: Impossible — Ghost Protocol» που συγκέντρωσε έσοδα $700 εκατομμυρίων στο box office παγκοσμίως, αλλά και την υψηλή αμοιβή του για το sci-fi φιλμ «Oblivion» -στα γυρίσματα του οποίου βρίσκεται αυτόν τον καιρό-, ο Τομ Κρουζ κατά την περίοδο Μάιος 2011-Μάιος 2012 αύξησε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς κατά $75 εκατομμύρια.

Με $38 εκατομμύρια λιγότερα ακολουθούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Άνταμ Σάντλερ, οι οποίοι για την ίδια περίοδο κέρδισαν από $37 εκατομμύρια ο καθένας.

Στην τέταρτη θέση της εν λόγω λίστας του Forbes βρίσκεται ο Ντουέιν Τζόνσον με κέρδη$36 εκατομμυρίων, ο οποίος κατάφερε να δώσει ώθηση στη σειρά ταινιών δράσης «Fast and Furious», που αποτελούν πλέον από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες, ενώ την πέμπτη θέση κατέκτησε ο πιο καλοπληρωμένος κωμικός του Χόλιγουντ Μπεν Στίλερ με $33 εκατομμύρια.

Ακολουθούν οι Σάσα Μπάρον Κοεν, Τζόνι Ντεπ και Γουίλ Σμιθ ($30 εκατ.), Μαρκ Γουόλμπεργκ ($27εκατ.), Τέιλορ Λοτνερ και Ρόμπερτ Πάτινσον ($26.5εκατ.)