Πιο ευτυχισμένοι οι άντρες που κάνουν δουλειές του σπιτιού

Λιγότεροι καβγάδες, λιγότερες ενοχές: οι άντρες που αναλαμβάνουν ένα δίκαιο μερίδιο από τις δουλειές του σπιτιού είναι πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους, αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ

Λιγότεροι καβγάδες, λιγότερες ενοχές: οι άντρες που αναλαμβάνουν ένα δίκαιο μερίδιο από τις δουλειές του σπιτιού είναι πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους, αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ.
Οι ερευνητές συνέκριναν τις συνήθειες των αντρών που συζούν, εντός ή εκτός γάμου, με γυναίκες στη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία για να βρουν πόσο συγκρούεται η επαγγελματική με την προσωπική τους ζωή καθώς και τα διάφορα μυστικά της ευτυχίας τους.

Με έκπληξή τους διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουν οι άντρες στο μαγείρεμα, στο πλύσιμο των πιάτων, στα ψώνια και στο καθάρισμα του σπιτιού τόσο μειώνεται η σύγκρουση μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής και τόσο ανεβαίνει το επίπεδο της ευτυχίας τους.

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι όλο και περισσότεροι άντρες υποστηρίζουν την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και αισθάνονται λιγότερο άνετα να βλέπουν την σύντροφό τους να κουράζεται μόνη της για να φέρει εις πέρας τις δουλειές του σπιτιού. Παράλληλα, οι άντρες αυτοί αποφεύγουν τις συγκρούσεις για το μοίρασμα των οικιακών καθηκόντων οι οποίες γίνονται όλο και σφοδρότερες καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες εκφράζουν ελεύθερα την δυσαρέσκειά τους για την μη συμμετοχή του συντρόφου τους στις δουλειές του σπιτιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk