Κόφι Ανάν: «Προϋπόθεση για λύση η κατάπαυση πυρός στη Συρία»

Προϋπόθεση για να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη χώρα θεωρεί ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία κ. Κόφι Ανάν την κατάπαυση του πυρός, την οποία αποκάλεσε «επιτακτική ανάγκη». Ο τέως επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη το Σάββατο, οδήγησαν σε μετατόπιση τη Ρωσία από τις αρχικές θέσεις της

Προϋπόθεση για να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη χώρα θεωρεί ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία κ. Κόφι Ανάν την κατάπαυση του πυρός, την οποία αποκάλεσε «επιτακτική ανάγκη». Ο τέως επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη το Σάββατο, οδήγησαν σε μετατόπιση τη Ρωσία από τις αρχικές θέσεις της.

«Μην υποτιμάτε την αλλαγή που συνέβη το Σάββατο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη θέση των Ρώσων και των Κινέζων», δήλωσε ο Άχμαντ Φάουζι στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τη συμφωνία που συνήφθη το Σάββατο στη Γενεύη.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ακόμη προς τους δημοσιογράφους ο Φάουζι.

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Τουρκία και χώρες που εκπροσωπούν τον Αραβικό Σύνδεσμο συμφώνησαν το Σάββατο στη Γενεύη πάνω στις αρχές της πολιτικής μετάβασης που προτείνεται από τον Άναν, ιδιαίτερα στο σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει μέλη της σημερινής εξουσίας και της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος του Άναν δήλωσε επίσης ότι η έξοδος της Συρίας από την κρίση θα είναι «μακρά και με κραδασμούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk