Απεβίωσε o ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζιο Πινινφαρίνα

Ενας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές του αποχαιρετά ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Σέρτζιο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου και ισόβιος γερουσιαστής της Ιταλίας, πέθανε σε ηλικία 86 ετών στην κατοικία του στο Τορίνο.

Ενας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές του αποχαιρετά ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Σέρτζιο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου και ισόβιος γερουσιαστής της Ιταλίας, πέθανε σε ηλικία 86 ετών στην κατοικία του στο Τορίνο. Πατέρας του «made in italy», όπως τον αποκαλεί ο ιταλικός Τύπος, ο Πινινφαρίνα αποτελεί σύμβολο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τη Ferrari Testarossa να συγκαταλέγεται στα πιο διάσημα μοντέλα που «υπέγραψε» ο όμιλος Pininfarina.

Μαζί με τον Τζορτζέτο Τζουτζάρο και τον Τζοβάνι Μπερτόνε ο Σέρτζιο Πινινφαρίνα συνέβαλε στην παγκόσμια επιτυχία των αμαξωμάτων που «γέννησε» το Τορίνο.

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας, ο Πινινφαρίνα διηύθυνε για πάρα πολλά χρόνια τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών.

Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina Spa, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνσή του ομίλου το 2002 στον γιο του, Αντρέα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο όμιλος σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά είχε συνεχίσει τις δραστηριότητες σχεδιασμού και έρευνας και ανάπτυξης ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Σέρτζο Πινινφαρίνα ήταν πρόεδρος της Ενωσης των Ιταλών Εργοδοτών (Confindustria) από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk