Θεσσαλονίκη: Απολογούνται από την Πέμπτη τα 25 μέλη αναρχικών ομάδων

Την Πέμπτη ξεκινούν οι απολογίες 25 συλληφθέντων του αντιεξουσιαστικού χώρου που συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι θα απολογούνται μέχρι το Σάββατο

Την Πέμπτη ξεκινούν οι απολογίες 25 συλληφθέντων του αντιεξουσιαστικού χώρου που συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι θα απολογούνται μέχρι το Σάββατο.

Οι συλληφθέντες -μέλη αντιμαχόμενων ομάδων αντιεξουσιαστών- οδηγήθηκαν το μεσημέρι, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννας Ζωγράφου, η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητες φθορές, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμός από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο και σε ξένα πράγματα, κατοχή εκρηκτικών υλών, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ίδια χρήση, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Με τις κατηγορίες αυτές παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ε’ ειδική ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο συγκεντρώθηκαν από νωρίς άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου -που πρόσκεινται στις δύο ομάδες-, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους συλληφθέντες.

Η «εμφύλια» διαμάχη μεταξύ των αντιεξουσιαστών πήρε ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις τους τελευταίους πέντε μήνες με συνεχείς αιματηρές συμπλοκές, επιδρομές της μιας πλευράς στα στέκια της άλλης, εμπρησμούς, κλοπές, ενώ καταγράφηκε και μία περίπτωση αρπαγής μέλους της μιας ομάδας από την άλλη.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας εφόδους σε δύο χώρους συγκέντρωσης αντιεξουσιαστικών ομάδων -στο στέκι «Ναδίρ» στις 40 Εκκλησιές και στην κατάληψη «Ορφανοτροφείο» στην περιοχή της Άνω Τούμπας-, αλλά και σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία