Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη μετά την απολογία του για την υπόθεση της νομιμοποίησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ από παράνομες δραστηριότητεςΣτα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται μέλη της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη, μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η 6η τακτική ανακρίτρια για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη μετά την απολογία του για την υπόθεση της νομιμοποίησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ από παράνομες δραστηριότητες.

Αντίθετα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε αδελφή του και κόρη του Μάκη Ψωμιάδη.

Στην νεαρή επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των δύο παιδιών, οι εντολείς τους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην ανακρίτρια της υπόθεσης, όταν πληροφορήθηκαν ότι έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μέσω φοροδιαφυγής, μετά από έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

Ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη εμπλέκεται στην υπόθεση των «στημένων αγώνων»
Απολογήθηκε στην ανακρίτρια για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Ενώπιον του ανακριτή ήταν και η αδελφή του. Σύμφωνα με τους συνηγόρους των δύο παιδιών του Μάκη Ψωμιάδη οι εντολείς τους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην ανακρίτρια της υπόθεσης, όταν πληροφορήθηκαν ότι έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σε βάρος τους, όπως και σε βάρος του προφυλακισμένου για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και ενός ακόμη προσώπου του στενού οικογενειακού του κύκλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μέσω φοροδιαφυγής, μετά από έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

Στην Ευελπίδων βρίσκεται προς συμπαράσταση των παιδιών της και η σύζυγος του Μάκη Ψωμιάδη, η οποία, επίσης, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά κυρίως υπεξαίρεση των ταμείων της ΑΕΚ, αναφέρεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή της οικογένειας Ψωμιάδη, που φέρεται να φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία καθώς αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με το εύρος της φοροδιαφυγής.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό να «ξεπλένουν» χρηματικά ποσά, προερχόμενα τόσο από υπεξαίρεση στην ΑΕΚ, όσο και από αποφυγή πληρωμής φόρων από επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, η νομιμοποίηση παράνομων χρηματικών ποσών γινόταν μέσω μεσιτικού γραφείου, αλλά και μέσω ιπποδρομιακών αλόγων.

Στη δικογραφία για την υπεξαίρεση είναι κατηγορούμενοι και οι δύο εξάδελφοι τού άλλοτε μεγαλοστελέχους της ομάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν, τώρα, με το ένταλμα της 6ης ανακρίτριας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk