Βουλή: Διαβιβάστηκαν δικογραφίες κατά βουλευτών και πρώην κυβερνητικών

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τέσσερις δικογραφίες οι οποίες είχαν μείνει σε εκκρεμότητα, λόγω της διάλυσης της Βουλής και της διενέργειας των εκλογών.

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τέσσερις δικογραφίες οι οποίες είχαν μείνει σε εκκρεμότητα, λόγω της διάλυσης της Βουλής και της διενέργειας των εκλογών.

Οι δικογραφίες σχηματίστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ύστερα από την υποβολή σχετικών μηνύσεων κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών.

Στα σχετικά εισαγγελικά διαβιβαστικά έγγραφα δεν διατυπώνεται καμία κρίση, αλλά ζητείται από τη Βουλή να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα καθήκοντά της.

Ειδικότερα, στη Βουλή διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών κατά του τέως υπουργού Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτη για τη μείωση των αποδοχών τους και την εξομοίωση με το μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που σύμφωνα με τον τέως υπουργό έγινε ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Παράλληλα, διαβιβάστηκε η μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου σχετικά με την ανάρτηση στο διαδίκτυο στοιχείων ιατρών που φέρονταν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

Η τρίτη δικογραφία στρέφεται κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις περικοπές αποδοχών.

Τέλος, διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τη μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά τις αναφορές του βουλευτή στη Βουλή (στη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου) για «κραυγαλέα περίπτωση φοροδιαφυγής» με αφορμή ένα DVD.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk