Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από 800 καλλιτέχνες και πάνω από 1200 έργα, το ARTogether Festival γιορτάζει φέτος τα 5α του γενέθλια με οικοδεσπότες τους κατοίκους της καλλιτεχνικής «πολιτείας» του bankit.gr για τρεις ημέρες, 3 – 5 Ιουνίου, στον πολυχώρο six d.o.g.s στο Μοναστηράκι. Κι αν δε θέλετε να πάτε με άδεια χέρια, μιας και η είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη, τα «δώρα» είναι ευπρόσδεκτα και προορίζονται για τους Γιατρούς του Κόσμου και τις οικογένειες που περιθάλπουν.

«Βλέποντας όσα συμβαίνουν γύρω μας, σκεφτήκαμε πώς μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να βοηθήσουμε. Δε χρειάζεται να γίνονται μεγάλα πράγματα για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αρκεί μια μικρή κίνηση όταν πάμε να πιούμε το ποτό μας ή να δούμε μια παράσταση» λέει στο Βήμα ο κ. Γιάννης Διαμαντής, ιδρυτικό μέλος του bankit.gr. Ένα πακέτο μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη, γάλα, παυσίπονα ή φάρμακα για το στομάχι θα είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων για τους διοργανωτές.

Το πρόγραμμα του τριημέρου φιλοδοξεί να ανταμείψει τους λάτρεις των Τεχνών με πλούσια δρώμενα. Εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικών, ζωγραφικής, κατασκευών, συγγραφικών και ποιητικών έργων, σεναρίων, συναυλίες, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, χορός ξεκινούν καθημερινά στις 7.00 το απόγευμα. Η βραδιά κλείνει πάντα με dj set, όπως αρμόζει σε κάθε μεγάλο πάρτι.

«Στόχος μας από τον πρώτο χρόνο του ARTogether Festival είναι να φέρνουμε για τρεις ημέρες όλες τις Τέχνες στον ίδιο χώρο. Έτσι, νέοι καλλιτέχνες έρχονται σε επαφή με το κοινό, αλλά έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και μεταξύ τους. Έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, με αποτέλεσμα συχνά να προκύπτουν ενδιαφέρουσες συνεργασίες» επισημαίνει ο κ. Διαμαντής.

Μια ΤΕΧΝΗ – τή πολιτεία στην οθόνη του υπολογιστή μας
Το bankit.gr είναι μια διαδικτυακή καλλιτεχνική πλατφόρμα που σκοπό έχει «να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, μιας και στην Ελλάδα είναι δύσκολο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους», όπως εξηγεί ο κ. Διαμαντής. Έτσι, από το καλοκαίρι του 2007, οπότε κι έκανε το ντεμπούτο του, φιλοξενεί έργα σε 20 κατηγορίες Τεχνών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το δημιουργό.

Από το Μάιο του 2008 το bankit.gr είναι επίσημα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και πλέον φιλοξενεί πάνω από 1700 κατοίκους – καλλιτέχνες και περισσότερα από 7000 έργα.

Μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του bankit.gr, οι εμπνευστές του αποφάσισαν κάθε Ιούλιο να φέρνουν κοντά όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που είναι μέλη της μεγάλης αυτής πολιτείας και να παρουσιάσουν ορισμένα από τα έργα τους στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Έτσι γεννήθηκε το ARTogether Festival που φέτος γίνεται 5 ετών και φιλοξενείται για τρίτη συνεχή χρονιά στον πολυχώρο six d.o.g.s.

Για πληροφορίες και για το πρόγραμμα του τριημέρου πατήστε εδώ.