Κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ ταχύτητας στην ιστιοπλοΐα από το 2009 (κατά μέσο όρο 50,17 κόμβους ή 95 χλμ/ώρα), το Υδρόπτερο του Γαλλικού ομίλου ναυπηγικής DCNS θα προσπαθήσει να πετύχει τον διάπλου μεταξύ Λος Αντζελες και Χονολουλού, αυτό το καλοκαίρι. Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι αν τελικά πραγματοποιηθεί θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει γίνει με ένα τέτοιο σκάφος.

Ο ανθρακο-γλάρος

Το Υδρόπτερο , ο γλάρος από άνθρακα, όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν, έχει δοκιμαστεί για τη σταθερότητά του σε μέτριο κυματισμό, πλέοντας με 45 κόμβους (μεγίστη ταχύτητα) και 30 κόμβους μέση ταχύτητα.Οι δοκιμές αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στα μέλη του πληρώματος να δοκιμάσουν τις θέσεις που πρέπει να έχει ο καθένας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να καταρριφθεί το ρεκόρ.

«Το Υδρόπτερο της DCNS είναι ένα πολύ νευρικό σκάφος, όπου κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Πάνω στο σκάφος για να κινηθούν τα μέλη του πληρώματος πρέπει να ελιχθούν ως μια ομάδα ορειβατών με την εμπιστοσύνη να είναι συνολική και να αγκαλιάζει όλους. Από τις πρώτες δοκιμές φάνηκε ένα γνήσιο πάθος και αμοιβαίος σεβασμός. Αισθανόμαστε σαν πέντε κουρσάροι σε ένα σκάφος όνειρο» αναφέρει ο Αλεν Τεμπό που είναι ο κυβερνήτης του σκάφους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η προσπάθεια του διάπλου θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τα μέλη του πληρώματος παρακολουθούν τις καιρικές συνθήκες και μόλις κρίνουν ότι είναι ιδανικές για το ταξίδι θα ξεκινήσουν αμέσως.

Tο πλήρωμα του Υδρόπτερου ετοιμάζεται να κάνει το διάπλου του Ειρηνικού