Συγκλονίζεται η Barclay΄s από τις αναταράξεις του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων

Η βρετανική τράπεζα Barclay΄s ανακοίνωσε την Τρίτη την παραίτηση του γενικού της διευθυντή Μπόμπ Ντάϊαμοντ, στον απόηχο του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων Libor και Euribor στην διατραπεζική αγορά, στο οποίο εμπλέκεται το πιστωτικό ίδρυμα.

Ο υπουργός των Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν χαρακτήρισε ορθή για την Barclay’s και τη Βρετανία, την παραίτηση του κ.Ντάιαμοντ.

Η Barclay΄s ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι συμφώνησε να καταβάλει ποσό ύψους 290 εκ. στερλινών (περίπου 360 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο συμβιβασμού για τον τερματισμό ερευνών εκ μέρους χρηματοοικονομικών αρχών στην Βρετανία και τις ΗΠΑ επί της συγκεκριμένης υποθέσεως.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος διότι τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας παρουσιάζουν μια εικόνα της Barclay΄s και των εργαζομένων της, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι μακρύτερα από την πραγματικότητα» σχολίασε ο κ.Ντάιαμοντ σε
ανακοίνωση Τύπου.

Ο κ. Ντάιαμοντ, αμερικανικής καταγωγής, έχει καταστεί μη δημοφιλής στη Βρετανία καθώς έχει αναχθεί σε σύμβολο των ακροτήτων οι οποίες ενίοτε χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού τομέα.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης χειραγώγησης επιτοκίων παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, ο Μάρκους Εϊτζις.

Μιλώντας στην ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζόρτζ Όσμπορν, χαιρέτισε την απόφαση παραίτησης του κ.Ντάιαμοντ, λέγοντας ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

«Πιστεύω ότι είναι η ορθή απόφαση για την Barclay΄s, πιστεύω ότι είναι η σωστή απόφαση για τη χώρα, καθώς είναι ανάγκη η Barclay΄s να είναι επικεντρωμένη στο να δανείζει την οικονομία και να μην αποσπάται από αυτήν τη συζήτηση σχετικά με την ηγεσία της», δήλωσε ο κ.Όσμπορν στο BBC. «Ελπίζω ότι είναι ένα πρώτο βήμα προς μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας στο βρετανικό τραπεζικό σύστημα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk