Προσλήψεις λόγω φόρτου εργασίας ζητούν οι υπάλληλοι της ΕΚΤ

Το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμαρτύρεται για υπερβολικό φόρτο εργασίας κι εκφράζει φόβους ότι υπάρχει ως εκ τούτου ένας «επιχειρησιακός κίνδυνος» για το νομισματικό θεσμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το συνδικάτο Ipso και την οποία προμηθεύτηκε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο

«Επιχειρησιακός κίνδυνος» για τον ίδιο το θεσμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκαλείται από τον φόρτο εργασίας που επωμίζεται το προσωπικό της, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το συνδικάτο Ipso, στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Στην ερώτηση εάν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, θετικά απαντά το 80,1%. ενώ το 74,4% απαντά ότι αυτό αποτελεί μόνιμη κατάσταση. Επίσης, το 76% δηλώνει ότι κάνει υπερωρίες, για τις οποίες το 77,7% των εργαζομένων αυτών δεν πληρώνεται.

Σχεδόν 16% των εργαζομένων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι αυτός ο όγκος εργασίας έχει «σοβαρές επιπτώσεις» στη ιδιωτική ζωή και/ή στην υγεία τους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 715 εργαζομένων της ΕΚΤ, χωρίς διάκριση αν είναι μόνιμοι μισθωτοί ή συμβασιούχοι. Η ΕΚΤ απασχολεί περίπου 2.600 εργαζομένους, από τους οποίους 1.200 είναι μόνιμοι μισθωτοί.

«Εξαιτίας των πέντε ετών κρίσης, το προσωπικό της ΕΚΤ είναι πνιγμένο στη δουλειά και αυτό συμβαίνει σ’ όλα τα τμήματα», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Ipso Μάριους Μάγκερ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πρότεινε στο εκτελεστικό συμβούλιο να αυξήσει το δυναμικό μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά τοσυνδικάτο εκφράζει τη λύπη του επειδή δεν ενημερώθηκε για τον προβλεπόμενο αριθμό προσλήψεων και φοβάται ότι δεν θα είναι αρκετές.

«Σύμφωνα με τις φήμες πρόκειται για 50-60 προσλήψεις, που θα πραγματοποιηθούν όμως σε δύο ή τρία χρόνια και θα περιοριστούν στις κύριες αποστολές της ΕΚΤ», σύμφωνα με τον Μάγκερ, ο οποίος θεωρεί το σχέδιο αυτό «ελάχιστο» σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

«Ζητούμε μια πλήρη ανάλυση της κατάστασης σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk