Μόντι: Κατάργηση 100.000 θέσεων δημοσίων υπαλλήλων ως το 2014

Συνολικές περικοπές εκατό χιλιάδων θέσεων εργασίας στο ιταλικό Δημόσιο έως το 2014 φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συνολικές περικοπές εκατό χιλιάδων θέσεων εργασίας στο ιταλικό Δημόσιο έως το 2014 φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει τη Δευτέρα ότι «φέτος ο συνολικός αριθμός των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων -περίπου 3,5 εκατομμύρια- -πρόκειται να μειωθεί κατά σχεδόν δέκα χιλιάδες, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα ακολουθήσουν άλλες 90 χιλιάδες εργαζόμενοι».

Παράλληλα, τα ειδικά κουπόνια που δίδονται κατά παράδοση για να καλύπτονται τα έξοδα του γεύματος των υπαλλήλων θα περιοριστούν όπως φαίνεται στα επτά ευρώ, ενώ δεν τίθεται θέμα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, κατάργησης ή περικοπής του 13ου μισθού.

Η μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα αναμένεται να επιτευχθεί με το πάγωμα των προσλήψεων και με σειρά συνταξιοδοτήσεων που θα συνοδευτούν από ειδικά μέτρα στήριξης.

Ένα από τα μέτρα αυτά, μετά την αποχώρηση των ενδιαφερομένων από την δουλειά, αναμένεται ότι θα είναι η καταβολή του 80% του μισθού για δυο χρόνια, μέχρι την κανονική χορήγηση της σύνταξης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει τη Δευτέρα το σύνολο του ιταλικού Τύπου, πρόκειται να περικοπεί το 20% των ανώτερων υπαλλήλων και των διευθυντικών στελεχών του δημόσιου τομέα.

Μελετάται, επίσης, η μείωση κατά 50% των αυτοκινήτων που διατίθενται προς χρήση των στελεχών διαφόρων κρατικών εταιριών, ενώ σε ότι αφορά οργανισμούς που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, είναι πολύ πιθανό να περιορισθεί στα τρία, ο αριθμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους εργαζόμενους που απασχολούνται μόνο στα υπουργεία, όπως διαρρέει από το υπουργείο Οικονομικών ο συνολικός στόχος που έχει τεθεί (χωρίς όμως σαφές χρονοδιάγραμμα) είναι η μείωση του αριθμού τους κατά περίπου 180.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε συνολικό ποσοστό της τάξης του 10%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk