Πυρά ΚΚΕ κατά των θέσεων Τσίπρα για την ΕΕ

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα ασκεί το ΚΚΕ, σχολιάζοντας αρνητικά τη θέση που ανέπτυξε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ρητά και για τη χώρα μας το κεκτημένο της Συνόδου κορυφής της ΕΕ της 29ης Ιουνίου»

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα ασκεί το ΚΚΕ, σχολιάζοντας αρνητικά τη θέση που ανέπτυξε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ρητά και για τη χώρα μας το κεκτημένο της Συνόδου κορυφής της ΕΕ της 29ης Ιουνίου». Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αυτό σημαίνει «εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων και υπογραφή νέων ακόμα χειρότερων».

Το ίδιο ισχύει, επισημαίνει το ΚΚΕ, και με την απευθείας δανειοδότηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ , κάτι που «συμφέρει τις τράπεζες, όχι τους λαούς, γιατί αυτοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν με σκληρές θυσίες την κρίση».

Άλλωστε, όπως τονίζει το ΚΚΕ, «με τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου, που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θετικές, ο Ολάντ, ο Μόντι και ο Ραχόι επέστρεψαν στις χώρες τους εξαγγέλλοντας και εφαρμόζοντας νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως περικοπές δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων από το δημόσιο κ.ά.».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική