Αβραμόπουλος: Οχι άλλη επιθετικότητα από την Τουρκία κατά της Κύπρου

Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει την επιθετικότητά της έναντι της Κύπρου, διαμήνυσε από τη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει την επιθετικότητά της έναντι της Κύπρου, διαμήνυσε από τη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με την Κύπρια ομόλογό του κυρία Ερατώ Μαρκουλή ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος την τακτική της Άγκυρας να μην αντιλαμβάνεται τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο, ως ευκαιρία για επίλυση του κυπριακού και πρόσθεσε: « ο τερματισμόςτης κατοχής θα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα και κλειδί για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν την κρίση στην Ευρωζώνη, την κυπριακή προεδρία (και αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας για καλύτερα αποτελέσματα), το κυπριακό, το θέμα των ΑΟΖ Κύπρου- Ελλάδας, τις τουρκικές απειλές και την προενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ κατέθεσε στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Αμέσως μετά τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, έχει προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ στη Λευκωσία αναμένουν και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι λόγω της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο, σχεδόν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο θα επισκεφθεί τη Λευκωσία στο προσεχές εξάμηνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική