Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση δανείων της S&B

Δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ έλαβε από την HSBC, η γερμανική θυγατρική της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με την επωνυμία S&B Holding GmbH. Το δάνειο είναι τριετούς διάρκειας και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων

Δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ έλαβε από την HSBC, η γερμανική θυγατρική της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με την επωνυμία S&B Holding GmbH. Το δάνειο είναι τριετούς διάρκειας και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων. Πρόσφατα η εταιρεία μέσω ομολογιακού δανείου αναχρηματοδότησε δάνεια 110 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κρίτων Αναβλαβής «η ωρίμανση όλων σχεδόν των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας να παραταθεί για για 3-4 χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι η σταθερή ζήτηση για τα προϊόντα της S&B (μπετονίτης, περλίτης, βωξίτης, συλλιπάσματα χύτευσης) και τα καλύτερα περιθώρια κέρδους ενίσχυσαν τα αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2012. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,04 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 71,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 4,2% στα 116,6 εκατ ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη κατά 45,1% στα 13,4 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολo του 2012 η διοίκηση αναφέρει πως η τάση της ζήτησης αρχίζει και γίνεται πτωτικά για κάποιες αγορές. Οι αγορές της Ασίας άρχισαν να επιβραδύνονται, όπως και οι οικονομίες της ευρωζώνης πλην της Γερμανίας. Αντιθέτως, παρατηρείται βελτίωση της οικοδομικής δραστηριότητας στη Β. Αμερική.

Η ελληνική πολυεθνική που ανήκει στον όμιλο Κυριακόπουλου έχει στην κατοχή της 47 εργοστάσια, 26 ορυχεία και 26 κέντρα διανομής σε όλον τον κόσμο. Τα προϊόντα της χρισιμοποιούνται στη χαλυβουργία, στις κατασκευές, τη μεταλλουργία και τη γεωργία. Περίπου το 90% των εσόδων της προέρχεται από το εξωτερικό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk