Κύπρος: Δύο κλιμάκια της τρόικα θα ελέγξουν την οικονομία

Με δύο κλιμάκια θα πραγματοποιήσει τελικά η τρόικα επαφές στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

Το πρώτο κλιμάκιο, που έχει ήδη φθάσει στο νησί και από σήμερα, Δευτέρα, αρχίζει κύκλο κρίσιμων διαβουλεύσεων με την Κεντρική Τράπεζα, είναι μεικτό και αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το πρωί θα συναντηθεί με στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και άλλων ανώτερων αξιωματούχων, ενώ οι επαφές θα συνεχισθούν με συναντήσεις με τραπεζίτες.

Το δεύτερο κλιμάκιο, με επικεφαλής τη Ντέλια Βελκουλέσκου, φθάνει το απόγευμα και εκπροσωπεί μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την Τετάρτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Θα ακολουθήσουν επαφές με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα δύο κλιμάκια θα κάνουν συλλογή στοιχείων, θα ετοιμάσουν κοινή μελέτη και θα επανέλθουν εντός δεκαπενθημέρου, με αναβαθμισμένη σύνθεση για να διαπραγματευθούν με την κυπριακή κυβερνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk