Κομισιόν: Δεν απαιτούνται αλλαγές στη συνθήκη για τον μηχανισμό στήριξης

Δεν θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στην συνθήκη που διέπει τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ, τον ESM, προκειμένου να είναι δυνατή η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε η Κομισιόν τη Δευτέρα.

Δεν θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στη συνθήκη που διέπει τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ, τον ESM, προκειμένου να είναι δυνατή η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε η Κομισιόν τη Δευτέρα.

Συμφώνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, τα Αρθρα 14-18 της συνθήκης ορίζουν τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή του ο ESM για να διατηρεί την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Το Αρθρο 19 ορίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να επιλέξει να αλλάξει αυτή τη λίστα», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σίμον Ο’Κόνορ.

«Εκτιμούμε ότι εκεί βρισκόμαστε σχετικά με αυτό το θέμα, ότι δεν θα χρειαζόταν κάποια αλλαγή η συνθήκη», σημείωσε.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνήσαν στη Σύνοδο Κορυφής, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ότι ο ESM θα μπορεί να ανακεφαλαιοποιεί προβληματικές τράπεζες της ευρωζώνης όταν δοθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η άμεση εποπτεία του τραπεζικού τομέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία