Η WIND αναβαθμίζει το 3G δίκτυό της

Την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του 3G δίκτύου της, το οποίο εξασφαλίζει ταχύτητες έως και 42 Mbps, ανακοίνωσε την Δευτέρα η WIND.

Την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του 3G δίκτύου της, το οποίο εξασφαλίζει ταχύτητες έως και 42 Mbps, ανακοίνωσε την Δευτέρα η WIND.

Όπως αναφέρει η εταιρία, οι συνδρομητές της θα απολαμβάνουν τις υψηλότερες ταχύτητες στην Ελλάδα, καθώς οι μεν ονομαστικές αγγίζουν τα 42 Mbps, οι δε πραγματικές ξεπερνούν τα 21 Mbps, που είναι, σύμφωνα με την WIND, «800% υψηλότερες σε σχέση με τις επιδόσεις που είχε το δίκτυο πριν τον εκσυγχρονισμό».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η υπεροχή του νέου 3G δικτύου της WIND πιστοποιείται από συγκριτικές μετρήσεις που πραγματοποίησε ανεξάρτητη εταιρεία σε 87 σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με τις οποίες, «οι επιδόσεις …υπερτερούν των άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας με μέση ταχύτητα download τα 14,8Mbps».

«Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Ραδιοδικτύου της WIND είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρέχοντα έργα υποδομών όχι μόνο της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αλλά και πανευρωπαϊκά. Για την υλοποίηση του έργου, το οποίο ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να έχει ολοκληρωθεί ως το 2015, η WIND επέλεξε την Huawei, έναν παγκόσμιο κολοσσό στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών» σημειώνεται.

Όπως τονίζει η εταιρία, ήδη τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν καλυφθεί, ενώ έως το τέλος του 2012 ο εκσυγχρονισμός του δικτύου θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει καλύψει περιοχές μεγάλης τουριστικής κίνησης, τμήμα της Πελοποννήσου, της Ηπειρωτικής Ελλάδας και νησιών.

«Το νέο 3G δίκτυο της WIND καλύπτει το 73% του πληθυσμού της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη το 92% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το νέο 3G δίκτυο της WIND ενώ στην Αθήνα το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει μέχρι σήμερα το 88,7% με στόχο να ξεπεράσει το 95% το επόμενο διάστημα» αναφέρει.

Η WIND σημειώνει ότι οι έως σήμερα επενδύσεις της σε υποδομές φτάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ και χαρακτηρίζει το νέο της δίκτυο ως «πράσινο», καθώς εξοικονομεί το 40% «της κατανάλωσης ενέργειας σε ετήσια βάση, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα». Παράλληλα, η αναβάθμιση του δικτύου βελτιώνει και τη θέση της ως παρόχου Mobile Data, Internet και Broadband.

H τηλεπικοινωνιακή εταιρία έριξε στην αγορά το πακέτο για τακτικούς χρήστες, «WIND Mobile Broadband», το οποίο παρέχει 30GB ανά μήνα έναντι με 24,90 ευρώ, ενώ για τους περιστασιακούς λάνσαρε το πρόγραμμα «Mobile Internet Daily», που παρέχει απεριόριστη ημερήσια χρήση ίντερνετ έναντι ενός ευρώ για συνδρομητές τόσο συμβολαίου όσο και καρτοκινητής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk