Β. Κένυα: Διπλή φονική επίθεση σε εκκλησία

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 45 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες που σημειώθηκαν σε εκκλησίες της Γκαρίσα στη βόρεια Κένυα

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 45 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες που σημειώθηκαν σε εκκλησίες της Γκαρίσα στη βόρεια Κένυα.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι σημαντική στρατιωτική βάση από την οποία αναπτύσσονται χερσαίες δυνάμεις στη Σομαλία για να εκδιώξουν τους ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάμπ.

«Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και έριξαν τις χειροβομβίδες στην Καθολική Εκκλησία και την Αφρικανική Εκκλησία» δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της Γκαρίσα Φίλιπ Ντόλο.

Η Γκαρίσα βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τον καταυλισμό προσφύγων Ντανταάμπ, απ’ όπου ένοπλοι απήγαγαν την Παρασκευή πέντε εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής και σκότωσαν έναν οδηγό.

Στην Κένυα έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις από τότε που έστειλε στρατεύματα στη Σομαλία τον Οκτώβριο για να εκδιώξουν τους αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος