Αίγινα: Μουσική δωματίου και τζαζ

Η έμφαση στη μουσική δωματίου με τη σύμπραξη ελλήνων και ξένων μουσικών, το τραγούδι στις διάφορες εκφάνσεις του (τζαζ, όπερα, έντεχνο) και η σταθερή προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων αποτελούν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους διοργανώνεται, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας (10-31/8).

Αίγινα: Μουσική δωματίου και τζαζ | tovima.gr
Η έμφαση στη μουσική δωματίου με τη σύμπραξη ελλήνων και ξένων μουσικών, το τραγούδι στις διάφορες εκφάνσεις του (τζαζ, όπερα, έντεχνο) και η σταθερή προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων αποτελούν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους διοργανώνεται, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας (10-31/8). Εμπνεύστρια και «ψυχή» του η πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, η οποία έχει επανειλημμένως αναφερθεί στην αγάπη της για την Αίγινα και στην επιθυμία της να διοργανώσει ένα υψηλού επιπέδου φεστιβάλ. Η αποδοχή που γνώρισε από το 2006, πρώτη χρονιά λειτουργίας του, τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες του νησιού, είχε αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε αναπόσπαστο τμήμα του αιγινίτικου καλοκαιριού.
Η παραλία της Αύρας, μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, και το αμφιθέατρο «Ιάσων Μολφέσης» στην Παχεία Ράχη είναι μέχρι στιγμής τα μέρη που θα φιλοξενήσουν τις εφετινές συναυλίες, χωρίς όμως να αποκλείονται και προσθήκες-έκπληξη. Η εναρκτήρια συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Μπετόβεν, Σκριάμπιν, Ντεμπυσί (10/8), η συναυλία για πιάνο και τραγούδι με έργα Ρίμσκι Κόρσακοφ, Σούμπερτ και Ρεσπίγκι (16/8) αλλά και η βραδιά με τραγούδια της παλιάς Αθήνας που θα ερμηνεύσει η Μάνια Παπαδημητρίου (22/8) είναι μερικά απ’ όσα ενδιαφέροντα περιλαμβάνει το εφετινό φεστιβάλ.

Αλλες εκδηλώσεις
11/8 Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Πουλένκ, Γ. Σ. Μπαχ, Βίλα Λόμπος
13/8 Συναυλία με τη Στέλλα Γαδέδη (φλάουτο) και τον Γ. Μουλουδάκη (κιθάρα)
17/8 Βραδιά όπερας με την Τζούλια Σουγλάκου (τραγούδι) και τον Δ. Γιάκα (πιάνο)
18/8 Συναυλία με την Αρλέτα. Στο πιάνο ο Τάκης Φαραζής
25/8 Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Γ. Σ. Μπαχ και Ντεμπυσί
29/8 Πιάνο για τέσσερα χέρια
31/8 Συναυλία τζαζ με τον Δώρο Δημοσθένους
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk