• Αναζήτηση
 • ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

  Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα πολλές φορές ανταγωνίζονται τις… καφετζούδες!

  ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ | tovima.gr

  Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα πολλές φορές ανταγωνίζονται τις… καφετζούδες!

  Πώς συμβαίνει αυτό; Ιδού τα στοιχεία: Οι καφετζούδες φροντίζουν και προσπαθούν προτού μιλήσουν με τον «πελάτη» να γνωρίζουν όσο περισσότερα μπορούν για τον βίο, την εν γένει πολιτεία του, τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειές του.

  Αυτό πράττουν και τα κόμματα. Ερευνούν σε επίπεδα Κοινής Γνώμης τις επιθυμίες του λαού, διερευνούν ανομολόγητες προθέσεις και εντοπίζουν μύχιες επιθυμίες του πλήθους.

  Οι καφετζούδες, περαιτέρω, γνωρίζοντας τι θέλουν ν’ ακούσουν οι πελάτες, τους χαϊδεύουν τ’ αφτιά, αναφέροντας «άγνωστα» περιστατικά – και η επιχείρηση συνεχίζεται, εφόσον κορόιδα υπάρχουν πάντοτε.

  Οι αντιστοιχίες με ενίους πολιτικούς είναι προφανείς. Οπως φανερή είναι και η πρόβλεψη για τα επερχόμενα κατά το πρότυπον της μεγάλης Πυθίας! Ηξεις αφήξεις ου εν πολέμω θνήξεις, η πασίγνωστη πρόβλεψη της Πυθίας σε πολλών κομμάτων το σήμα ταιριάζει…

  Οι πολιτικοί όντως δεν απέχουν πολύ από αυτά τα συστήματα. Και καθώς επίκειται η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο νέο Κοινοβούλιο, σοφόν θα ήταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς να ακολουθήσει άλλον δρόμο.

  Στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβερνήσεως ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να παραμερίσει το σύνηθες σεντόνι με τις εξαγγελίες και τις φιλοσοφικές ρήσεις που παραδίδονται ως πολιτική σκυτάλη.

  Μόνον με αληθινούς, εφικτούς και χρονικά προσδιορισμένους στόχους οι καφετζούδες μπορεί να γίνουν μέλισσες!

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk