• Αναζήτηση
 • Τουρκική άσκηση στα Κατεχόμενα «για τη διεξαγωγή έρευνας»

  Νέα τουρκική πρόκληση στην Κύπρο παραμονή της ανάληψης της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης.

  Νέα τουρκική πρόκληση στην Κύπρο παραμονή της ανάληψης της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης.

  Στην προσπάθεια νομιμοποίησης του κατοχικού καθεστώτος εκδόθηκε NOTAM από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με την οποία μάλιστα δεσμεύονται θαλάσσιες περιοχές για τη διεξαγωγή της έρευνας. Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε «διεθνή ύδατα», εντός του FIR Λευκωσίας.

  Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε την ίδια ΝΟΤΑΜ, προφανώς για να νομιμοποιήσει την κατοχική. Μόλις χθες ολοκληρώθηκε μια άλλη άσκηση έρευνας και διάσωσης η οποία διεξήχθη σε θαλάσσια περιοχή στα Κατεχόμενα (στη χερσόνησο Καρπασίας) με τη συμμετοχή τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων.

  Οι Τούρκοι επιμένουν σε θέματα έρευνας και διάσωσης, θέλουν να έχουν κυριαρχία στην περιοχή και δεν αναγνωρίζουν τα πλοία και τα ελικόπτερα διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Οι προκλήσεις όμως συνεχίζονται και σε πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο τούρκος επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση κ. Εγκεμέν Μπαγίς προέτρεψε τους Ευρωπαίους να απευθυνθούν για την προεδρία της ΕΕ (που αρχίζει την Κυριακή) στους Τουρκοκύπριους οι οποίοι έχουν, όπως είπε, ικανοποιητικό αριθμό εγκαταστάσεων.
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk