Σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής κήρυξε το Κολοράντο ο Ομπάμα

Οι αρχές του Κολοράντο εντόπισαν έναν νεκρό μέσα σε σπίτι στο Κολοράντο Σπρινγκς. Η κατοικία είχε καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή το περασμένο Σάββατο και οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρώσει 346 σπίτια.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κήρυξε την Παρασκευή σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» την Πολιτεία του Κολοράντο εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει περίπου 350 σπίτια και έχουν αναγκάσει 36.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν της εστίες τους.

Πριν από λίγο ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Κολοράντο Σπρινγκς, Πίτερ Κάρεϊ, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ένας νεκρός μέσα σε σπίτι που είχε γίνει στάχτη. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το θύμα, αλλά δήλωσε ότι δύο ενήλικες αγνοούνται στο Ουάλντο Κάνιον.

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα μεταβεί μέσα στην ημέρα στο Κολοράντο για να εκτιμήσει τις ζημιές. Τουλάχιστον τα μισά από τα ομοσπονδιακά πυροσβεστικά μέσα έχουν αναπτυχθεί στην Πολιτεία και ειδικά στην περιοχή του Κολοράντο Σπρινγκς, που έχει πληγεί περισσότερο.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο τόνισε ότι οι πυρκαγιές αυτές είναι οι χειρότερες
στην ιστορία της Πολιτείας.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk