• Αναζήτηση
 • Ευρωπαϊκό στίβου: Τρέχουν για τελικό Λ. Τσάκωνας, Μπελιμπασάκη

  Ελπιδοφόρο μήνυμα έστειλε το νέο αίμα των ελληνικών σπριντ. Ο Λυκούργος Τσάκωνας και η Μαρία Μπελιμπασάκη κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά των 200 μ. και βάζουν ήδη τον πήχη πιο ψηλά

  Ελπιδοφόρο μήνυμα έστειλε το νέο αίμα των ελληνικών σπριντ. Ο Λυκούργος Τσάκωνας και η Μαρία Μπελιμπασάκη κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά των 200 μ. και βάζουν ήδη τον πήχη πιο ψηλά.

  Ο Λ. Τσάκωνας κάνοντας ένα χαλαρό δεύτερο 100άρι τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 20.73 φροντίζοντας να μη σπαταλήσει δυνάμεις ενόψει των απογευματινών ημιτελικών. «Είμαι καλά, όλα πήγαν όπως τα υπολόγισα. Το βιράζ είναι περίεργο και με πετάει, το ίδιο όμως είναι για όλους. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Αρχικά θέλω να μπω στον τελικό κι από εκεί και πέρα όλα γίνονται» δήλωσε ο 22χρονος αθλητής που εφέτος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με 20.52.

  Στην πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνισή της στα 200 μ. (είχε προηγηθεί την πρεμιέρα των αγώνων η αποτυχημένη εμφάνισή της στα 100 μ.) η Μπελιμπάσακη πήρε την πρόκριση τερματίζοντας τρίτη στην πρώτη προκριματική σειρά με 23.53. Η κρητικιά πρωταθλήτρια είχε να αντιμετωπίσει και το δύσκολο βιράζ αφού έτρεξε στον δεύτερο διάδρομο. «Έφυγα καλά. Ο δεύτερος διάδρομος με δυσκόλεψε δεν μπορούσα να στρίψω. Ο στίβος έχει περίεργη κλίση. Είχε κόντρα άνεμο στην ευθεία, αλλά παρόλα ατά πέρασα στην επόμενη φάση, ο επόμενος στόχος είναι να περάσω τελικό. Το επίπεδο είναι υψηλό, θέλω όμως, να είμαι αισιόδοξη» τόνισε η 21χρονη αθλήτρια.

  Αντίθετα δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό ο δισκοβόλος Γιώργος Τρέμος (28ος στο σύνολο, με 56,94 μ.) και οι άλτες του μήκους Δημήτρης Διαμαντάρας (14ος με 7,81 μ.) και Γιώργος Τσάκωνας (25ος με 7,64 μ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 12ος αθλητής του προκριματικού του μήκους, ο Γάλλος Γκομίς προκρίθηκε με επίδοση 7,89 μ.

  Τις προσπάθειες της στο έπταθλο ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η Σοφία Υφαντίδου. Η Ελληνίδα τερμάτισε πρώτη στη σειρά της στα 100 μ. εμπ. με 13.82, αλλά στο ύψος έμεινε στα 1,65 μ.. Μετά τα δύο αγωνίσματα είναι 17η με 1.799 βαθμούς. Το απόγευμα η Υφαντίδου θα πάρει μέρος στη σφαιροβολία και τα 200 μέτρα.
  Αθλητισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk