• Αναζήτηση
 • Μαχαίρι «λιώνει» το παγωμένο βούτυρο

  Ονομάζεται Toastie Knife και αποτελεί ένα εύχρηστο θερμαινόμενο μαχαίρι βουτύρου που ανέπτυξαν βρετανοί ερευνητές. Το Toastie Knife υπόσχεται το αβίαστο άπλωμα του παγωμένου προϊόντος στο ψωμί.

  http://www.youtube.com/watch?v=9E_DDsZ8bEM&feature=player_detailpage


  Η άτσαλη επάλειψη παγωμένου βουτύρου στην επιφάνεια της σχεδόν διαλυμένης φέτας του ψωμιού αποτελεί έναν από τους κύριους «πονοκεφάλους» του πρωινού. Τώρα το Toastie Knife, ένα εύχρηστο θερμαινόμενο μαχαίρι βουτύρου που ανέπτυξαν βρετανοί ερευνητές σε συνεργασία με την αλυσίδα αρτοποιείων Warburtons, υπόσχεται το αβίαστο άπλωμα του παγωμένου προϊόντος στο ψωμί.

  Οι ειδικοί κατέληξαν στον σχεδιασμό του πρακτικού μαχαιριού μετά από έρευνα αγοράς που διενήργησαν σε συνεργασία με τη γνωστή βρετανική αλυσίδα αρτοποιείων. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είχαν δείξει ότι οι καταναλωτές επιθυμούσαν μια καινοτομία που να βοηθούσε στο γρήγορο μαλάκωμα του παγωμένου βουτύρου για την εύκολη επάλειψή του στο ψωμί.

  Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να θερμανθεί τo Toastie Knife

  Έχει το πρωινό… προβλήματα

  Από τη δημοσκόπηση στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 3.000 άτομα, προέκυψαν κάποιες ακραίες λύσεις για την αντιμετώπιση του «πέτρινου» βουτύρου: το 1% των Βρετανών δήλωσε ότι ζέσταινε το παγωμένο βούτυρο με το πιστολάκι των μαλλιών, το 7% ζέσταινε το μαχαίρι που θα χρησιμοποιούσε, το 8% τοποθετούσε το βούτυρο σε πιάτο πάνω στην τοστιέρα, ενώ το 28% ανέφερε ότι τοποθετεί το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων πριν από τη χρήση του.

  Από τη ζήτηση στην πράξη

  Έτσι, με την υπογραφή της γνωστής αλυσίδας, οι ειδικοί σχεδίασαν ένα μαχαίρι το οποίο με τη βοήθεια μπαταριών τύπου ΑΑ θερμαίνεται στους 41,8 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να μπορεί να μαζεύει με ευκολία το πολυπόθητο «ρολάκι» από την επιφάνεια του παγωμένου βουτύρου και στη συνέχεια να το αλείφει ομοιόμορφα στο ψωμί. Στη λαβή του, το κόκκινο μαχαιράκι φέρει ένα φωτάκι LED το οποίο αναβοσβήνει δείχνοντας ότι είναι ενεργοποιημένο.

  Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, ο ιδανικός τρόπος επάλειψης του βουτύρου στο ψωμί με το Toastie Knife είναι με μικρές κινήσεις από το κέντρο της φέτας προς τα έξω, σε μια γωνία που δεν ξεπερνά τις 24,5 μοίρες. 

   

   

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk